Patinoar de tip „lego” la Poiana Braşov

(photos.com)

Guvernul a hotărât să aloce de la bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării banii necesari organizării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se va desfăşura în februarie 2013 în Braşov şi staţiunile de pe Valea Prahovei. Suma necesară organizării acestui festival este de 5,5 milioane de lei, iar în aceşti bani intră şi cei necesari amenajării celui de-al doilea patinoar, respectiv cel din Poiana Braşov, care este necesar organizării antrenamentelor sportivilor, şi care a pus de mai multe ori în pericol organizarea acestui eveniment, din cauza lipsei finanţării necesare investiţiei.

Autorităţile locale alături de reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au căzut de acord că nu mai este timp şi, momentan, nici bani, pentru ca patinoarul din Poiana Braşov să fie transformat în sală polivalentă, aşa că au decis sa îl amenajeze pe o structură modulară provizorie. În acest sens, Consiliul Local a decis să transfere patinoarul de la Compania Naţională de Investiţii, care trebuia să implementeze proiectul, la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, pentru a putea fi asigurată finanţarea guvernamentală, estimată la suma de 700.000 de euro. Lucrările vor trebui finalizate până în luna decembrie, pentru ca să se poată desfăşura câteva competiţii în vederea omologării.

Patinoare de tip „lego” au fost amenajate şi în alte ţări europene cu prilejul unor astfel de evenimente, unele dintre ele chiar şi în hale dezafectate. Autorităţile locale susţin că lucrările nu vor dura decât câteva luni, pentru că o parte din infrastructură există deja de la vechiul obiectiv.

Pentru a găzdui Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), Braşovul trebuia să aibă obligatoriu două patinoare omologate, la standarde olimpice. Amenajarea celui de-al doilea patinoar, din staţiunea Poiana Braşov, a fost însă, blocată de la bun început, din cauza unui litigiu, o parte din teren fiind revendicată de fostul proprietar, ceea ce a tergiversat din start termenul de începere a investiţiei.

Patinoare de tip „lego” au fost amenajate şi în alte ţări europene cu prilejul unor astfel de evenimente, unele dintre ele chiar şi în hale dezafectate. Autorităţile locale susţin că lucrările nu vor dura decât câteva luni

Comitetul Olimpic European a decis să acorde României acceptul final pentru a organiza ediţia de iarnă a FOTE 2013. Reprezentanţii Comitetului de Organizare al FOTE 2013 s-au angajat ca până la sfârşitul lunii octombrie 2012, când va avea loc ultima vizită de monitorizare din partea Comitetului Olimpic European, va finaliza şi restul de lucrări care sunt încă în execuţie.

Braşovul are un patinoar olimpic, pentru care s-au cheltuit peste 9 milioane de euro, prin programul „Patinoare artificiale” derulat de MDRT începând cu anul 2008, în cea mai mare parte în mandatul fostului ministru Elena Udrea, şi care a stârnit numeroase dispute în ceea ce priveşte costul lucrărilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport