La Braşov s-a început alegerea voluntarilor pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European FOTE

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane din cadrul Universităţii Transilvania Braşov a început selectarea voluntarilor pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European FOTE, care se va desfăşura în luna februarie 2013, la Braşov şi în alte oraşe de pe Valea Prahovei.

Decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, prof. Răzvan Enoiu, a declarat pentru AGERPRES că recrutarea celor 600 de voluntari, necesari desfăşurării manifestării, se face la solicitarea Comitetului de Organizare a FOTE şi participă atât studenţi din cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania, cât şi alţi tineri care au împlinit vârsta de 18 ani.

"Intenţia noastră este să capacităm un număr mai mare de tineri, peste 1.000, pentru a-i putea alege apoi pe cei mai buni. Corpul voluntarilor este foarte important în tot ceea ce înseamnă organizarea unor astfel de competiţii internaţionale. Partea de voluntariat este foarte importantă, pentru că ea reprezintă interfaţa dintre organizatori şi competitori. Vor fi selectaţi cei mai buni tineri pe baza aptitudinilor pe care le au, tineri cu abilităţi de comunicare, care trebuie să ştie foarte bine limba engleză, care dovedesc că au experienţă sau au participat la unele evenimente similare", a spus decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane.

Desfăşurarea Festivalului Olimpic al Tineretului European se va face prin 13 departamente, începând de la acreditări, întâmpinarea la aeroport, însoţirea delegaţiilor la locurile de cazare şi la locurile de desfăşurare a întrecerilor sportive, însoţirea delegaţiilor care doresc să viziteze obiective turistice din judeţ, servicii medicale, mass-media, ceremonii de premiere şi altele.

Organizatorii spun că selectarea voluntarilor se va face până la sfârşitul lunii aprilie după care aceştia vor parcurge mai multe etape de pregătire până la începerea competiţiei. Cei care doresc să participe la selecţie trebuie să completeze formularul de pe site-ul oficial al competiţiei www.eyowf2013.ro şi să parcurgă cei patru paşi obligatorii prevăzuţi acolo.

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în luna februarie 2013 la Braşov şi în al alte oraşe de pe Valea Prahovei. Deschiderea oficială şi închiderea manifestării va avea loc în Piaţa Sfatului, iar la Poiana Braşov va fi Satul Olimpic. Sunt aşteptaţi să participe 1.400 de sportivi şi oficiali.