Mica olimpiadă, în mare pericol!

România riscă să piardă organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013 dacă patinoarul artificial de la Braşov nu va fi inaugurat la timp din cauza prioritizării bugetului de investiţii, a declarat ministrul demis al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu.

"La patinoare avem un exemplu de program pentru care alocările s-au redus în urma deciziei de prioritizare a bugetului alocat investiţiilor - vorbim de modernizarea şi dezvoltarea patinoarului artificial de la Poiana Braşov, de care este nevoie pentru organizarea în România a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013. În cazul în care patinoarul nu va fi gata la timp, există un risc ca festivalul să nu se mai ţină în România. Să sperăm că nu se pune problema", a spus Petrescu.

Comitetul Olimpic European a decis în noiembrie anul trecut să acorde României acceptul final pentru a organiza ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013.

MDRT a anunţat atunci că decizia a venit ca urmare a faptului că dezvoltarea infrastructurii turistice şi sportive pe Valea Prahovei este într-un stadiu avansat, iar staţiunile montane sunt pregătite să găzduiască un astfel de eveniment.

Reprezentanţii Comitetului de Organizare al FOTE 2013 au prezentat în noiembrie raportul de progres privind stadiul pregătirii României din punctul de vedere al infrastructurii turistice şi sportive.

În urma raportului a reieşit că România se încadrează în graficul de organizare convenit cu Comitetul Olimpic European. Delegaţia română s-a angajat ca până la sfârşitul lunii octombrie 2012, când va avea loc ultima vizită de monitorizare din partea Comitetului Olimpic European, va finaliza şi restul de lucrări care sunt încă în execuţie.

Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) sau „mica Olimpiadă“, cum i se mai spune printre sportivi, ar trebui să aibă loc în februarie 2013 în România, oraşul Braşov şi staţiunile de pe Valea Prahovei fiind locaţiile alese pentru competiţie. Pentru ca întrecerile să aibă loc, însă, în condiţii optime, România trebuie să-şi reclădească aproape din temelii baza sportivă, iar în unele localităţi există încă probleme care împiedică terminarea lucrărilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport