Paşa Valeriu: Ipocrizia în Republica Moldova are un nume - Igor Dodon

Valeriu Paşa, expert WatchDog.MD
Valeriu Paşa, expert WatchDog.MD (Captură Foto)

Ipocrizia în Republica Moldova are un nume - Igor Dodon, constată expertul şi activistul civic Valeriu Paşa, menţionând că după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Igor Dodon timp de aproape trei luni nu a înaintat niciun candidat la funcţia de premier şi totul era bine.

Acum însă Dodon şi colegii săi de partid „nu mai pot” pentru că noul preşedinte nu a înaintat încă nicio candidatură şi chiar o acuză pe Maia Sandu de uzurpare a puterii în stat, a notat expertul, amintind că tot atunci, fără să se fi consumat nicio tentativă de numire a Guvernului, „Dodon era gata să dizolve Parlamentul (în înţelegere de culise cu Plahotniuc). Şi tot nu au văzut vreo problemă.”

După ședința Executivului Politic al PSRM care a avut loc luni, fostul şef de stat Igor Dodon şi-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că până în prezent Republica Moldova nu are un nou Guvern în frunte cu un premier numit de Maia Sandu care nu vrea să înainteze un alt Guvern fiind absolut clar că nu ştie cum să procedeze mai departe, întrucât ar fi în criză de idei şi soluţii.

Tot luni, Curtea Constituţională a decis că autodizolvarea Parlamentului prin adoptarea unei hotărâri a legislativului nu este posibilă.

Preşedinta Maia Sandu a declarat anterior că are o echipă care ar putea forma un guvern foarte bun, însă lipsa unei majorităţi parlamentare care să susţină noul Executiv o împiedică să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe