PAS: Despre hoţie, favoritism, ameninţări nu se va vorbi la protestul PD de duminică

PD va aduce cu forţa oameni la protest pentru a crea iluzia de putere. Cei cu adevărat puternici nu au nevoie să creeze iluzia puterii, nu şantajează şi nu hărţuiesc funcţionarii, afirmă PAS.
Sediul Partidului Democrat
Sediul Partidului Democrat (Epoch Times România)

Partidul Democrat a instalat o scenă imensă în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, pregătindu-se astfel pentru desfăşurarea unei întruniri duminică, 21 octombrie despre al cărui obiectuv presa nu poate afla nimic. Cu această ocazie, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a schiţat joi o listă de iniţiative ale PD şi liderilor acestuia despre care, cel mai probabil, nu se va vorbi la protestul de duminică.

PAS afirma că sunt şanse minime ca democraţii să discute în cadrul întrunirii programate despre suspendarea de către Uniunea Europeană a primei tranşe din suportul de o sută de milioane euro promis R. Moldova, despre rezoluţia Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, în care se afirma că ”Moldova este capturată de interese oligarhice” sau despre adoptarea aşa-numitei legi „Cetăţenia prin investiţii. Abuzuri, fărădelegi, incompetenţă, hoţie, favoritism, ameninţări – despre acestea PD nu va vorbi.”

PAS a mai ţinut să constate că Partidul Democrat conduce Republica Moldova de aproape 9 ani, perioadă în care a adâncit sărăcia, a dus la creşterea numărului de oameni care pleacă peste hotare, a izolat ţara pe plan internaţional de UE şi SUA, a început să aresteze şi să deporteze oameni nevinovaţi.

În opinia PAS, situaţia în care a ajuns R. Moldova este total pe responsabilitatea democraţilor, pentru că majoritatea funcţiilor-cheie în stat au fost şi sunt deţinute de oameni fideli lui Plahotniuc şi PD-ului.

„Însă despre aceste lucruri şi responsabilităţi PD nu va vorbi duminică. PD va cheltui sume enorme de bani din surse obscure, pentru a organiza un eveniment fastuos şi a arăta cetăţenilor cât de puternici sunt. PD va aduce cu forţa oameni pentru a crea iluzia de putere. Cei cu adevărat puternici nu au nevoie să creeze iluzia puterii. Cei cu adevărat puternici nu şantajează şi nu hărţuiesc funcţionarii publici, profesorii, medicii”, a concluzionat preşedinta PAS, Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe