Dumitru Alaiba invită demnitarii moldoveni să iasă printre oameni: Mizeria lor e rezultatul muncii voastre

Protestul pensionarilor de Ziua Independenţei R. Moldova
Protestul pensionarilor de Ziua Independenţei R. Moldova (europaliberă.org)

Intrând recent într-un market din Moldova, activistul civic, Dumitru Alaiba, director al Centrului pentru Politici şi Reforme (CPR), a observat o bătrânică care în timp ce îşi număra puţinii banii pe care îi avea încerca să decidă dacă „să ia unul sau două pachete” de macaroane instant.

„Am intrat în Nr. 1 pe str. Sciusev. Trebuia detergent. Am zis dă să iau şi nişte nachos. Lângă nachos, jos la nivelul pământului, de trebuie mai să te aşezi în genunchi, Mivina. Şi aplecată stă o bătrânică. Îşi număra banii şi decidea să ia un sau două pachete. 2.80 un pachet. Un pachet, sau două? Aşa sume de bani număra un pensionar”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai menţionat că nici Cola nu-şi mai doreşte să cumpere în momentul în care vede cu ce cumpărături ajunge lumea până la casă, unii dintre ei devenind vegetarieni de nevoie, pentru că nu-şi pot permite să cumpere carne.

„Mai ieşiţi printre oameni, dragi deputaţi, miniştri, consilieraşi, la urmea urmei. Nu trimiteţi şoferii sau servitorii la shopping. Mergeţi singuri, din când în când. Prefaceţi-vă ”om simplu”, desumflaţi-vă guşa şi mai plimbaţi-vă prin oraş. Iar când ieşiţi, priviţi atent la lume. Mizeria lor e rezultatul muncii voastre. Primiţi pe lună, oficial de la stat, uneori de zeci de ori mai mult decât unii bătrâni ce au muncit o viaţă.

Nu mai zic de cât furaţi. Iar furaţi voi de la cei mai săraci oameni din Europa. Fiecare din ei are nume, viaţă, suflet şi o istorie tragică despre familii despărţite şi împrăştiate prin lume de sărăcie. O dată şi o dată, foarte curând, o să vă stea în gât. Voi ştiţi şi simţiţi asta”, a conchis directorul CPR Moldova în postarea sa.