Partidul Comunist Chinez strânge şurubul - anunţă noi reguli pentru sistemul de "credit social"

Matrix
Matrix (captură Youtube)

Regimul comunist chinez începe să strângă şurubul controlului social, anunţând că va considera persoanele "care pun serios în pericol sănătatea şi siguranţa" oamenilor sau "perturbă concurenţa loială a pieţelor şi ordinea socială 'normală'", drept ameninţări la adresa societăţii, conform noilor sale orientări privind creditele sociale.

Citiţi şi Sistemul comunist de credit social blochează 2,5 milioane de "entităţi discreditate" să achiziţioneze bilete de avion

Noile reguli par să urmărească blocarea transmiterii online a ştirilor legate de focarele care bântuie China, şi a eventualelor incidente de revoltă care pot să apară.

Canalul principal de televiziune al regimului, CCTV, a transmis că măsurile au fost discutate în cadrul unei reuniuni recente a Consiliului de Stat, organul prin care Partidul Comunist îşi exercită guvernarea asupra Chinei menţionând o reuniune condusă de premierul Li Keqiang, pe care liderul Partidului, Xi Jinping, l-a pus la cârma echipei care gestionează pandemia virusului Wuhan în China.

Reuniunea, prezidată miercuri de premierul Li Keqiang, a decis măsuri de îmbunătăţire a mecanismului de descurajare a relei-credinţe şi de a promova dezvoltarea ordonată şi sănătoasă a sistemului de credit social.

Sistemele de credit social ale regimului pedepsesc cetăţenii pentru activităţi care sunt considerate antisociale - dar care includ lipsa de loialitate faţă de Partidul Comunist şi orice gest care poate fi considerat împotriva partidului-stat.

Cetăţenii cu scoruri sociale mai mari obţin mai uşor împrumuturi bancare, controale medicale gratuite şi reduceri la încălzire.

Cetăţenii chinezi sunt pedepsiţi prin scăderea scorului de credit social pentru implicarea într-o serie de comportamente, inclusiv conducere necorespunzătoare a autovehiculelor, fumatul în trenuri, cumpărarea "prea multor" jocuri video, a unei cantităţi "prea mari" de alcool, apelarea telefonică a unui prieten care are un scor de credit scăzut, prietenie online cu o persoană care are un scor de credit scăzut, publicarea online a unor ştiri considerate de Ministerul Propagandei "fake news", criticarea guvernului, vizitarea site-urilor neautorizate, plimbarea câinilor fără lesă şi altele.

Persoanele care ajung să aibă un scor social mic sunt considerate "entităţi discreditate" şi li se poate refuza achiziţionarea de bilete de avion şi tren, printre altele.

Regimul de la Beijing nu este legitim, fiind propulsat la putere cu ajutorul unor maşinaţiuni politice în marja celui de-al Doilea Război Mondial. Fiind extrem de opresiv, îşi asigură continuitatea la guvernare prin teroare. Mai nou, foloseşte sisteme hi-tech de monitorizare a populaţiei, care includ telefoanele mobile şi o vastă reţea de sute de milioane de camere de luat vederi instalate în marile oraşe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii