Parlamentul va fi iluminat în albastru de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Palatul Parlamentului. (chisinau.mae.ro)
Epoch Times România
01.04.2012

Parlamentul va fi iluminat în albastru, duminică şi luni seară, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului.

Decizia a fost luată de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Organizaţiile participante la campania internaţională "Light it Up Blue", care au solicitat Parlamentului României să se alăture altor 200 de clădiri din întreaga lume ce vor fi iluminate în albastru sunt: Asociaţia Autism România, Asociaţia Învingem Autismul, Fundaţia Romanian Angel Appeal, Asociaţia Naţională a Copiilor şi Adulţilor cu Autism din România, Asociaţia Help Mălin, Centrul Horia Moţoi, Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată, Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism, Fundaţia Copii în Dificultate, Centrul Dom Orione.

Printre clădirile din lume care au confirmat iluminarea în albastru pe 1 şi 2 aprilie se numără: Spinnaker Tower din Portsmouth (Marea Britanie), Primăria şi National Concert Hall din Dublin (Irlanda), Primăria Nicosia din Cipru, Empire State Building şi Rockefeller Center din New York (SUA), Willis Tower din Chicago (SUA), CN Tower - Toronto (Canada), Bell Tower - Perth Western (Australia).

Aceeaşi solicitare a asociaţiilor a fost trimisă Guvernului, Ateneului Român şi Primăriei Capitalei.

De asemenea, Legislativul de la Bucureşti a aprobat solicitarea Asociaţiei "Copiii de cristal" de a organiza pe 3 aprilie, în holul de la nivelul S1 al Palatului Parlamentului, o expoziţie cu vânzare cu obiecte realizate de tineri cu autism.

Autismul este o boală complexă neurobiologică ce afectează comunicarea, relaţiile sociale şi comportamentul persoanei.

Potrivit organizaţiei "Învingem Autismul", această boală, care afectează 1 din 100 de copii, transcede graniţele sociale, culturale şi geografice, devenind o criză globală în sănătatea publică, având cel mai rapid ritm de creştere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor