Parchetul General: Plângerea OPSPI faţă de Dan Diaconescu este de competenţa DNA

. (Photos.com)
Liviu Şerbănescu
05.10.2012

Parchetul General nu poate judeca plângerea penală depusă de OPSPI împotriva lui Dan Diaconescu, întrucât aceasta este de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat vineri Ministerul Public.

La data de 3 octombrie, OPSPI a sesizat Parchetul cu privire la săvârşirea de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

„Din analiza plângerii depuse de OPSPI împotriva lui dan Diaconescu rezultă că faptele atrag competenţa DNA", a relevat vineri Ministerul Public, relevă B1 TV.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu a depus vineri Parchetul General plângere penală împotriva Guvernului, prin care îl acuză pe premierul Victor Ponta de şantaj şi criminaliatate transfrontalieră, iar pe fostul şef al OPSPI, Remu Vulpescu - de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Reamintim că Dan Diaconescu a câştigat în urmă cu aproape două săptămâni licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat - 203 milioane de lei (45 milioane de euro).

Contractul de preluare a acţiunilor nu a fost însă semnat, pentru că Dan Diaconescu nu a prezentat OPSPI dovezi că deţine suma pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor