Panică generală într-un zbor al Asiana Airlines, după ce un pasager a deschis uşa avionului în timpul aterizării [Video]

Un pasager a deschis uşa avionului în timpul zborului
Un pasager a deschis uşa avionului în timpul zborului (Youtube - captură ecran)

Un bărbat a fost arestat pentru că a deschis uşa de urgenţă a unui zbor al companiei Asiana Airlines în timp ce acesta ateriza, vineri, în Coreea de Sud, anunţă BBC.

Sursa citată afirmă că nu au existat victime, toţi cei 194 de pasageri ajungând în siguranţă la finalul zborului, avionul aterizând cu bine dar cu uşa încă deschisă pe Aeroportul Internaţional Daegu.

Unii pasageri au leşinat, în timp ce alţii au avut probleme de respiraţie şi au fost duşi la spital, a relatat presa locală.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat la aterizare, a precizat agenţia de presă Yonhap.

Zborul OZ8124, un avion Airbus A321-200, decolase de pe insula Jeju vineri, în jurul orei locale 11:45 (03:45 GMT).

În timp ce ateriza aproximativ o oră mai târziu, un pasager de sex masculin a deschis uşa de urgenţă în timp ce avionul se afla încă la 250 de metri de sol.

O înregistrare video a unui pasager, distribuită pe reţelele de socializare, arată golul din partea stângă a avionului şi vântul care loveşte rândurile de pasageri aşezaţi.

Însoţitorii de zbor nu au putut să-l oprească deoarece avionul era pe cale să aterizeze, au povestit martorii pentru presa locală. Aceştia au spus că bărbatul a încercat, de asemenea, să sară din avion după ce a deschis uşa.

"A fost haos, cu oamenii aflaţi în apropierea uşii deschise care păreau să leşine unul câte unul, iar însoţitorii de bord strigau prin difuzoare după medicii de la bord", a declarat un pasager în vârstă de 44 de ani pentru Yonhap.

"Am crezut că avionul explodează. Am crezut că voi muri aşa", a adăugat el.

La bord se mai aflau şi mulţi copii de vârstă şcolară, care se îndreptau spre un eveniment sportiv de weekend.

Mama unuia dintre elevi a declarat pentru Yonhap: "Copiii tremurau, plângeau şi erau speriaţi".

Poliţia a declarat că suspectul nu a dat până în prezent nicio explicaţie pentru acţiunile sale şi nici nu era beat în momentul arestării sale.

"Este dificil să ai o conversaţie normală cu el. Vom investiga motivul infracţiunii şi îl vom pedepsi", a declarat un oficial.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.