"Până la congres, eu sunt preşedintele PNL" - Orban, replică pentru rivalii care i-au cerut demisia

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Ludovic Orban a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că până la următorul congres el rămâne preşedintele PNL. Afirmaţia vine în contextul în care jurnaliştii l-au întrebat dacă va demisiona în urma criticilor venite din partea prim-vicepreşedintelui Rareş Bogdan şi a secretarului general al PNL, Robert Sighiartău.

„Preşedintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 şi va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa public acest lucru. Repet, cred că orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale partidului şi eu acolo discut cu colegii mei, nu în spaţiul public”, a afirmat Ludovic Orban.

Totodată, fostul premier a precizat că nu are obiceiul să polemize cu colegii săi de partid în public.

„În calitate de preşedinte al PNL, obligaţia mea este să asigur coeziunea partidului. Obligaţia mea este să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie şi cred că cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, aşteaptă o organizare eficientă în bătălia cu pandemia, de asemenea aşteaptă de la noi o reluare rapidă a creşterii economice care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. Orice am de discutat, discut în interiorul PNL”, a conchis şeful liberalilor.

Potrivit Digi24, după ce Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele al PNL, şi Robert Sighiartău, secretarul general al partidului, au cerut public demisia lui Orban din funcţia de preşedinte, filialele partidului s-au grupat, neoficial, în jurul "combatanţilor". Există un nucleu dur de 17 organizaţii judeţene care îl susţin pe fostul premier, un număr aproape egal care îi cer să plece de la conducere, şi un număr mai mic de filiale indecise, care aşteaptă să se poziţioneze în funcţie de felul în care vor evolua ostilităţile. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne