Palatul Victoria: Protest în stradă faţă de Victor Ponta

Premierul Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta. (DIETER NAGL / AFP / GettyImages)

Un protest inedit a avut loc luni seara, în jurul orei 19.00, în faţa Palatului Victoria, unde câteva zeci de oameni i-au cerut premierului Victor Ponta să-şi respecte angajamentul de a-şi da demisia dacă se dovedeşte că a plagiat lucrarea de doctorat.

Protestatarii au afişat pancarte pe care se regăseau ghilimele, fără nici un fel de text şi altele pe care scria "Eu citez, nu plagiez", "Vrem dreptate, cu citate", "Vrem o ţară ca afară. Ponta demisia"., relevă România TV.

Chiar dacă protestul lor nu a fost autorizat, oamenii au spus că vor continua să iasă în stradă până când premierul Ponta îşi va demisiona - în urma deciziei date de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) că premierul a plagiat teza de doctorat.

CNATDCU a decis în şedinţa de vineri că premierul a plagiat în lucrarea sa de doctorat 85 de pagini şi a propus Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

Victor Ponta a declarat duminică seară că nu va renunţa nici la titlul de doctor şi nici nu va demisiona în urma verdictului de plagiat dat de CNATDCU în privinţa lucrării sale de doctorat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne