Pacientă Covid acuză că va fi omorâtă la ATI. Medic primar: "Incidentul n-ar fi avut loc dacă Şoşoacă n-ar fi existat"

(Getty Images)

Constantin Cucu, medic primar de la Institutul de Endocrinologie “C.I. Parhon” din Bucureşti, a povestit, pe pagina sa de Facebook, cum o pacientă depistată pozitiv cu Covid-19 s-a comportat violent şi a aruncat cu diverse lucruri în medicul de gardă, refuzând să poarte mască şi să fie tratată şi acuzând că ar putea fi omorâtă la ATI.

“Doamna nu era de acord cu nimic din toate acestea şi, de fapt, toată lumea s-a prins că ea, de fapt, se lupta cu sistemul. Cu medicii criminali. Cu eticheta asta de Covrig, care nu există. Cu riscul de a fi legată şi omorâtă în ATI. […] Pacienta a continuat să arunce cu chestii, să ameninţe cu bătaia, să fumeze în salon, să strige că nu i se dă să mănânce, apoi, după ce a venit mâncare că nu i se dă să bea, apoi când a venit şi apa, că nu i se dă scrumieră”, a precizat Cucu.

De asemenea, medicul şi-a exprimat dezamăgirea faţă de atitudinea poliţiei în acest caz, fiind nevoie de “6 ore de intervenţii, milogeală” pentru a fi soluţionată problema. Mai exact, a relatat Constantin Cucu, poliţia i-a închis telefonul în nas doctoriţei de gardă care, nefăcându-i faţă pacientei agitate, a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Ulterior, după multe insistenţe, a sosit un echipaj “care a făcut proces verbal medicului, fără să abordeze zurbagia”. Doar cel de-al doilea echipaj sosit la faţa locului “a intrat, echipat corespunzător, la pacientă ca să o calmeze”.

Totodată, medicul Constantin Cucu este de părere că senatoarea Diana Şoşoacă, cunoscută pentru mesajele sale anti-mască şi atacurile agresive la adresa măsurilor luate de stat împotriva pandemiei de Covid, dar şi entităţile media care înfierează medicii sau mesajele promovate pe Facebook de oameni convinşi că doctorii “sunt inamici, plătiţi să le facă felul” sunt factori care au contribuit la incidentul cu pacienta agresivă.

“Din păcate mesajele tip Şoşoacă la astfel de analfabeţi, mai mult sau mai puţin funcţionali, ajunge. Vineri, pe când la RTV se înfierau public medici nevinovaţi, colega mea a scăpat cu chiu cu vai de bătaie. Poliţia nu a dorit să apere legile patriei. Şi a fost nevoie de 6 ore de intervenţii, milogeală şi trai periculos ca un incident, care nu ar fi avut loc dacă Şoşoacă nu ar fi existat, să fie rezolvat”, a adăugat medicul.

Redăm integral postarea lui Constantin Cucu:

Vineri seara, pe când tribunii autodesemnaţi ai neamului, jurnaliştii fără puliţăr de la televiziunile de 2 bani la noi, trăgeau cu armamentul din dotare în bicisnicia medicilor, pe la noi pe la Institut se desfăşura un scenariu în sens opus.

Astfel la noi una din paciente, care a fost descoperită ca având cov Sars 2 refuza cu beligeranţă cele câteva abuzuri medicale, la care urma a fi supusă.

Acela de a fi izolată singură în cameră. Acela de a i se cere să poarte mască. Acela de a i se interzice fumatul când ea, de fapt, avea chef să fumeze. Acela de a i se cere să accepte carantinarea, deplasarea controlată, protejarea celor din jur.

Doamna nu era de acord cu nimic din toate acestea şi, de fapt, toată lumea s-a prins că ea, de fapt, se lupta cu sistemul. Cu medicii criminali. Cu eticheta asta de Covrig, care nu există. Cu riscul de a fi legată şi omorâtă în ATI.

Aşa cum a văzut toată lumea cu QI din 2 cifre la televizor.

În panarama creată bineînţeles că medicul de gardă al nostru a fost prins într-un colţ, presat pe de o parte de legile, regulamentele şi protocoalele noastre de a nu permite pacientei să plece hai hui cu boala în gât şi, pe de altă parte, de ameninţările pacientei că dacă nu i se face pe plac va chema clanul de acasă să dea la oase.

Pacienta a continuat să arunce cu chestii, să ameninţe cu bătaia, să fumeze în salon, să strige că nu i se dă să mănânce, apoi, după ce a venit mâncare că nu i se dă să bea, apoi când a venit şi apa, că nu i se dă scrumieră.

Şi este firesc să fie o persoană mai zburdalnică. La urma urmei cam asta se afirmă de luni de zile pe la televiziuni despre medici şi despre spitale.

Doctoriţa de gardă nu ştie deloc, dar deloc karate, aşa că la un moment dat, când vehemenţa şi ameninţările pacientei neengleze au atins un apogeu a chemat poliţia.

Poliţia iniţial a închis telefonul cu cuvinte puţin amabile la adresa doctoriţei. Cazul Caracal a arătat de mult de fapt cât de mult te poţi baza pe poliţie.

Abia ulterior, chemat cu insistenţe, a venit un prim echipaj, care a făcut proces verbal medicului, fără să abordeze zurbagia.

În fine de-abia al doilea echipaj a intrat, echipat corespunzător, la pacientă ca să o calmeze.

Televiziunile nu au fost chemat de doamna doctor. Oricum nu ar fi venit să fie poluate cu realitate.

Şi nici Şoşoacă nu a apărut în noapte, să se îmbrâncească cu portarii, cum mai face ea, ca orice demnitar care se respectă.

Când stai şi asculţi zgomotul de fond de pe FB, din mass media, realizezi că lucrurile s-au pervertit imens. Că oameni din ce în ce mai mulţi umblă convinşi de faptul că medicii sunt inamici, plătiţi să le facă felul, care nu merită respect, consideraţie sau măcar prezumţia de bune intenţii.

Genul acesta de mesaj este cu particularitate greu de gestionat de analfabetul funcţional, de Gîgă Auristul, care se uită cu ochişorii căscaţi la ce bine le zice Doamna Diana la medici, după care simte nevoia să procedeze la fel.

Şi din păcate mesajele tip Şoşoacă la astfel de analfabeţi, mai mult sau mai puţin funcţionali, ajunge.

Vineri, pe când la RTV se înfierau public medici nevinovaţi, colega mea a scăpat cu chiu cu vai de bătaie. Poliţia nu a dorit să apere legile patriei. Şi a fost nevoie de 6 ore de intervenţii, milogeală şi trai periculos ca un incident, care nu ar fi avut loc dacă Şoşoacă nu ar fi existat, să fie rezolvat.

Despre genul acesta de întâmplări însă nimeni important, în tot spectrul de la ministrul Vlad la Şoşoacă nu vorbeşte.

Despre genul de oameni, care îşi imaginează că sunt pacienţi, fiind de fapt doar huligani, nimeni nu vorbeşte.

Nimănui nu i se pare că problema asta merită o emisiune.

Nici o instituţie a statului nu amendează pe genul acesta de ticăloşi. Nici DSP, nici poliţia, nimeni.

În context deci de ce să considerăm că sistemul de sănătate nu este exact ce merităm?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură