OUG marca Victor Ponta. Absolut TOT ce ţine de SPP a devenit secret de stat

Jurnalista Sorina Matei a dezvăluit că ordonanţa de urgenţă nr. 43/2015 ascunde aspecte extrem de problematice.
Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

"Bomba din Ordonanţa lui Victor Ponta, aprobată de CSAT, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, este aceea că toată activitatea SPP a devenit secret de stat. Întrebat de ordonanţă ieri, la Cotroceni, preşedintele Iohannis a spus că i se pare "o idee bună", a scris marţi, pe contul său de Facebook, jurnalista.

Potrivit Sorinei Matei, legea secretiza doar activitatea operativă a SPP, însă, ca urmare a modificărilor operate de Ponta prin OUG, întreaga activitatea a serviciului a fost secretizată.

"Tot ce ţine de SPP, demnitari, absolut tot ce ţine de instituţie, a intrat în regimul SECRET DE STAT. Cunosc cel puţin 2 cazuri de corupţie în care SPP a refuzat practic să transmită informaţii organelor de cercetare penală din diferite motive date privind demnitarii cărora le asigură protecţia conform legii.

Acum, de la intrarea în vigoare a ordonanţei, adică de pe 21 octombrie 2015 când a fost publicată în Monitorul Oficial, nu se mai poate cere practic nimic pentru că totul este SECRET DE STAT", a declarat jurnalista.

SPP este organ de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul şederii lor în România, a familiilor acestora, în limitele competenţelor legale, precum şi în asigurarea pazei sediilor de lucru şi a reşedinţelor acestora.

Potrivit legii privind protecţia informaţiilor clasificate, informaţii secrete de stat sunt informaţiile care privesc securitatea naţională, prin a căror divulgare se pot prejudicia siguranţa naţională şi apărarea ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne