Oţelul Galaţi: Falimentari cu 18,3 milioane de euro în conturi

Mai sunt doar câteva zile până la începerea noului sezon la fotbal, iar Epoch Times România încearcă să vă prezinte o radiografie a celor mai importante echipe din campionat. Azi, Oţelul Galaţi.
Dorinel Munteanu, antrenorul echipei Oţelul Galaţi (Clint Hughes/Getty Images)
Bogdan Costea
17.07.2012

Mai sunt doar câteva zile până la începerea noului sezon la fotbal, iar Epoch Times România încearcă să vă prezinte o radiografie a celor mai importante echipe din campionat. Azi, Oţelul Galaţi.

Campioana surpriză din 2011 se află într-o situaţie paradoxală: este sancţionată cu două puncte de penalizare şi îşi pierde câţiva jucători extrem de importanţi din cauza problemelor financiare dar, pe de altă parte, tocmai a primit în conturi peste 18,3 milioane de euro din partea UEFA pentru participarea la meciurile din sezonul trecut al grupelor Ligii Campionilor! Situaţia are şi o explicaţie, aceasta fiind legată de faptul că toate conturile Oţelului sunt blocate de acţionarul Arcelor Mittal, care se află în aşteptarea unui investitor care să preia clubul. La Galaţi se spune că echipa ar putea fi preluată de Radu Călin, fost investitor la Poli Iaşi, şi Dan Adamescu, boss-ul care deţine hotelul Intercontinental şi ziarul România liberă.

Fostul preşedinte al clubului, Marius Stan, care în această vară a fost propulsat de la cârma grupării fotbalistice în fotoliul de primar al Galaţiului, a promis că în câteva zile situaţia se va rezolva, iar Oţelul nu va pleca în noul campionat nici cu un deficit de puncte şi nici cu un lot de jucători fără valoare. Mai mult, el spune că în noua sa calitate vrea să construiască la Galaţi şi un stadion de 30-40.000 de locuri pe care să se poată juca meciuri de Liga Campionilor astfel încât Oţelul să nu fie nevoită să evolueze în “exil” (aşa cum s-a întâmplat în sezonul trecut, când dunărenii au evoluat pe Arena Naţională din Bucureşti) dacă va mai fi cazul să ajungă în Liga Campionilor.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, mult mai multe nume importante se află în zona plecărilor. Din trupa cu care Oţelul cucerea primul său titlu, acum un sezon, au plecat trei oameni de bază: Liviu Antal şi Adrian Sălăgeanu la FC Vaslui, în timp ce Gabi Paraschiv a fost anunţat că, din cauza vârstei, nu mai face parte din planurile de viitor ale lui Dorinel Munteanu. Pe lângă cei trei, alţi doi fotbalişti sunt aproape de a părăsi trupa gălăţeană, şi ei importanţi în structura fostei campioane, Samuel Cojoc şi Marius Pena, ambii la un pas de a semna cu Pandurii Tg Jiu.

La capitolul veniri, singurul nume mai cunoscut este cel mai mijlocaşului Liviu Băjenaru care în ultimii ani a trecut pe la FC Naţional, Astra Ploieşti, Steaua sau Gloria Bistriţa. De asemenea, a revenit în România, după o perioadă în care a jucat în Ungaria, şi Ştefan Mardare, un fundaş care în trecut a evoluat şi pe la Rapid. Alături de el se mai află în lot Bruce Inkango şi Fouad Idabdelhay, jucători care încă mai dau probă de joc.

Chiar dacă sunt “alimentaţi” cu promisiuni mari, gălăţenii trăiesc periculos: dacă clubul nu va plăti datoria de 1,25 milioane de euro către impresarul Ionel Coduban şi unii jucători până la începerea campionatului, penalizarea va ajunge la 6 puncte!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor