Ostatecii de la bordul unui autobuz cu elevi nigerieni au fost eliberati

Epoch Times România
01.10.2010

Cincisprezece copii aflati la bordul unui autobuz apartinand unei scoli, care fusese deturnat, au fost eliberati, vineri, in urma unei operatiuni a fortelor de securitate din Nigeria.

Conform politiei, copiii au fost salvati joi seara, intr-o padure, dupa ce fusesera tinuti ostateci patru zile de barbati inarmati care cereau, in schimbul redarii libertatii acestora, o recompensa de 130.000 de dolari.

"Toti cei 15 elevi care fusesera rapiti luni au fost eliberati. Ei au fost salvati de catre membrii unei echipe mixte formate din militari si membri ai trupelor speciale ale politiei in cursul noptii trecute, in padurea Ogwe-Asa, din statul Abia", a declarat Jonathan Johnson, seful politiei din statul Abia.

Copiii sunt elevi ai Scolii Internationale Abayi, si varstele lor se crede ca suntb cuprinse intre 3 si 10 ani. Copiii au fost rapiti deoarece familiile lor sunt bogate, a anuntat politia nigeriana.

Aceasta rapire este prima care are loc in statul Abia, din sudul Nigeriei, si a provocat indignare in toata tara, presedintele Goodluck Jonathan promitand in cursul zilei de ieri eliberarea micutilor.

Rapirile sunt des intalnite in sudul Nigeriei, unde recompensele sunt folosite pentru finantarea bandelor criminale si militiilor, dar, de obicei, tintele sunt angajati straini ai companiilor petroliere si adulti nigerieni, rareori copii.

Trei angajati francezi au fost rapiti in urma unui raid de la bordul unei platforme petroliere in cursul saptamanii trecute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor