Orban: România pledează pentru alocări semnificative pentru politica de coeziune şi PAC

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban. (www.gov.ro)
Epoch Times România
26.03.2012

Bucureştiul pledează pentru menţinerea unor alocări semnificative pentru politica de coeziune şi pentru Politica Agricolă Comună în cadrul următorului exerciţiu financiar al UE 2014-2020, a susţinut, luni, Leonard Orban.

”România susţine propunerea Comisiei Europene privind cuantumul total al bugetului pentru perioada 2014-2020, considerând că aceasta reprezintă un bun punct de plecare pentru negocierea viitorului cadru fianciar multianual. Aceste negocieri sunt o prioritate majoră a ţării noastre, care îşi propune menţinerea unor alocări semnificative pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună”, a declarat ministrul afacerilor europene Leonard Orban, care a participat, la Bruxelles, la Consiliul Afaceri Generale.

”Aceste politici au potenţialul de a contribui la reducerea decalajelor de dezvoltare faţă de celelalte state membre, acesta fiind de fapt obiectivul major pe care îl urmărim”, a mai spus ministrul afacerilor europene.

La fel ca în cazul actualului cadru financiar multianual 2007-2013, negocierile pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 se vor purta pe baza unui document (”pachet de negociere”) care va reflecta principalele aspecte şi opţiuni rezultate din dezbaterile de orientare de la nivelul Consiliului Afaceri Generale (CAG).

Preşedinţia daneză a Consiliului UE intenţionează ca, în cadrul reuniunilor CAG din perioada martie-iunie 2012 să se discute fiecare capitol bugetar, principiile şi parametrii care urmează a fi incluşi în pachetul de negociere.

Conform calendarului propus de preşedinţia semestrială a Consiliului UE, pachetul de negociere urmează a fi prezentat spre aprobare la Consiliul European din iunie 2012, potrivit MAEur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor