Orban: PSD continuă să pună piedici. Şeful Casei de Pensii a intrat în concediu medical. Iresponsabil!

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a acuzat miercuri seara, la Digi24, că PSD continuă să pună piedici, un exemplu în acest sens fiind faptul că preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Ioan - Petru Căprariu, a intrat în concediu medical, astfel că nu pot fi calculate şi finalizate pensiile celor care şi-au înaintat dosarul şi aşteaptă de luni de zile pensia.

„Preşedintele Casei de Pensii şi-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează efectiv nişte situaţii absolut de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condiţiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii şi aşteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculele care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii şi aşteaptă deciziile pe pensii şi el intră în concediu medical”, a declarat Ludovic Orban.

Şeful Executivului pune situaţia lui Căprariu pe seama faptul că acesta din urmă ar fi putut bănui că urmează să fie schimbat din funcţie, astfel că şi-a luat concediu medical.

„Trebuie demişi toţi cei care au fost puşi de PSD şi care sunt responsabili de situaţia critică în care ne găsim”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că într-o situaţie critică este şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), unde şeful este pus de preşedintele PSD Neamţ, care a ajuns într-o situaţie dezastruoasă, precum şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), unde e o situaţie de risc major, pentru că există riscul la nivelul Comisiei Europene să se ia decizia de interdicţie privitor la exportul cărnii de porc şi a produselor de carne de porc.

„Am ajuns în punctul ăsta pentru că a existat un plan de acţiune care a fost discutat cu specialiştii de la nivel european, plan de acţiune care nu a fost pus în practică. Europenii spun: vrem să vedem un plan de acţiune, că sunteţi serioşi şi că bateţi să combateţi pesta porcină. Ori planul ăla de acţiune a fost trimis la Bruxelles şi din el a fost pus în practică te miri ce!”, a mai afirmat Ludovic Orban.