Orban: Mulţi dintre cei care îşi clamează susţinerea pentru Cîţu nu îl consideră capabil să conducă partidul

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Screenshot)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat un atac deosebit de dur la adresa premierului Cîţu, contracandidatul său la şefia partidului. Prezent la alegerile pentru filiala judeţeană Vrancea, Orban s-a declarat dezamăgit de trădarea celor care se împăunau în trecut cu victoriile partidului şi a afirmat că mulţi dintre cei care îşi declară susţinerea pentru Cîţu, de fapt nu îl consideră capabil să conducă PNL.

”Am să spun doar câteva cuvinte despre ceea ce va urma. În primul rând trebuie să ştiţi că nu m-am aşteptat ca domnul Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL. Dimpotrivă, toate discuţiile pe care le-am avut cu el, nu puteau să mă conducă la această concluzie. De asemenea nu m-am aşteptat ca oameni care au fost în echipa de conducere a PNL şi au încercat să îşi pună cununa cu lauri pe cap la fiecare victorie a PNL din ultimii patru ani de zile, acum să spună că Preşedintele nu a avut nicio legătură cu victoriile respective, că Preşedintele nu mai este bun. Eu le-am şi spus odată: “Domnule , aici lucrurile sunt simple. Dacă eu nu mai sunt bun, înseamnă că nici voi nu mai sunteţi buni, iar dacă voi susţineţi că sunteţi buni , înseamnă că şi eu sunt bun.”

Este de multe ori paradoxal să vezi la anumite conferinţe, în care se clamează că echipa câştigătoare merge mai departe, că nu pot să introduci o competiţie împotriva unei echipe care a câştigat alegerile sau care a obţinut rezultate, în schimb la nivel naţional nu mai funcţionează. Hai să fim cinstiţi şi oneşti, noi ştim foarte bine că mulţi care astăzi îşi clamează susţinerea pentru Cîţu, de fapt nu îl consideră capabil să conducă partidul, de fapt o fac din cu totul şi cu totul alte motive decât dorinţa de a lua o decizie care să facă bine PNL..”, a declarat Ludovic Orban.