Orban: După turul 2 vom schimba toţi prefecţii şi subprefecţii puşi în funcţii de Dăncilă sau alţi PSD-işti

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, în timpul unei întâlniri la Piteşti cu membrii PNL Argeş, că Guvernul său nu poate accepta să lucreze cu „cei pe care i-a pus Dăncilă” în funcţii de prefecţi, subliniind că, după încheierea alegerilor prezidenţiale, toţi prefecţii şi subprefecţii vor fi schimbaţi.

„Acum i-am lăsat pe prefecţi să organizeze alegerile, că dacă ne apucam să-i schimbăm pe prefecţi, imediat ne-ar fi acuzat că vrem să ne punem prefecţi. Îi batem cu prefecţii lor şi îi batem de le sună apa în cap cu prefecţii lor. Pe de altă parte vă spun foarte limpede. Prefectul este reprezentantul Guvernului în fiecare judeţ. Nu putem accepta să lucrăm cu cei pe care i-a pus [şefa PSD Viorica – n.r.] Dăncilă sau mai ştiu eu ce psd-ist pe diferite judeţe în funcţii de prefecţi. Ei dacă ar fi avut demnitate ar fi venit şi şi-ar fi scris demisia, pentru că aşa procedează normal un om care înţelege că el este pe sens invers, că nu poate să reprezinte Guvernul Partidului Naţional Liberal şi al opoziţiei în judeţ. Nu au plecat de bună voie, încă mai au timp să-şi scrie demisiile după alegeri, dacă nu şi le scriu, cu siguranţă vom înlocui toţi prefecţii şi toţi subprefecţii, nu există nici un fel de dubiu în privinţa asta”, a afirmat premierul Orban.

Liderul PNL a adăugat că este necesară „depesedizarea” celorlalte instituţii care funcţionează la nivel judeţean, adăugând că, pe de altă parte, „înlocuirea lor nu trebuie să se facă decât pe alte criterii, pe profesionalism, pe corectitudine, pe ocuparea poziţiilor publice, ca urmare a unor concursuri drepte, transparente, care să permită ca în funcţiile de conducere să ajungă cei mai buni oameni”.

„Să fim limpezi. În această privinţă, mai ales că noi nu avem de ce să ne temem de concurenţă”, a mai susţinut Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne