Orban: Dacă Iohannis şi PNL rămân atârnaţi în cuiul de la PSD, vor fi un scalp la centura "pieilor roşii"

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Facebook / ludovicorban.ro)

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Parlament, că cea mai mare greşeală a lui Klaus Iohannis şi a actualei conduceri a PNL ar fi să facă o înţelegere cu PSD.

Întrebat dacă, în opinia sa, va exista situaţia în care vom avea un guvern PNL – PSD sau un guvern PNL susţinut de PSD şi dacă există ceva „înţelegeri” între părţi în acest sens, fostul şef al Camerei Deputaţilor a replicat:

„Cea mai gravă greşeala pe care o poate face Iohannis şi conducerea [PNL – n.r.] este să rămână atârnaţi în cuiul de la PSD. Nu vor fi altceva decât un scalp la centura „pieilor roşii” şi vor lăsa România la cheremul PSD. Şi aşa, de la intrarea în viaţa publică a găştii demolatoare, PNL s-a prăbuşit cu 12 – 13 procente în sondajele de opinie şi cu ceva mai mult în favorabilitate, ceea ce înseamnă că potenţialul de creştere este egal aproape cu zero. Iar formaţiunile politice care au crescut sunt PSD şi AUR, adică exact adversarii noştri politici naturali care au beneficiat din plin de pe urma nebuniilor şi deciziilor şi acţiunilor iraţionale ale actorilor politici care astăzi vor să impună României perpetuarea crizei”.

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban a avertizat că “există riscul alegerilor anticipate”, şi a adăugat că “tocmai din acest motiv, în funcţie de modul în care vor evolua procedurile de învestire a Guvernului, voi lua decizii despre viitor”.

Declaraţiile au fost făcute de Orban după ce acesta şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în contextul în care a pierdut alegerile interne din PNL pentru şefia partidului.