Orban bate cu pumnul în masă: Să termine cu aberaţiile! Guvernul pare interesat doar să ia şapte piei de pe contribuabil

Guvernul Tudose arată că nu e interesat decât de cum să mai ia şapte piei de pe contribuabil, fără să se gândească la nevoile pe care le are mediul de afaceri pentru a putea să genereze prosperitate, a acuzat liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Guvernul Tudose trebuie să elimine din programul PSD-ALDE toate aberaţiile fiscal-bugetare introduse peste noapte, a solicitat luni, după şedinţa Biroului Executiv, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Considerăm că impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodărie rebotezat impozitul pe venitul global, suprataxarea produselor care sunt nocive cu sănătatea, interdicţiile pentru aceia care au avut două insolvenţe să mai facă afaceri, plata contribuţiei de asigurări sociale pentru cei care lucrează part-time la nivelul salariului minim pe economie, suprataxarea introdusă în domeniul energiei şi în domeniul comunicaţiilor ca şi contul separat de TVA - măsuri împotriva mediului de afaceri.

Solicităm partidului de guvernământ să renunţe la aceste măsuri. De asemenea, le solicităm să se prezinte în faţa Parlamentului şi să scoată din programul de guvernare toate aberaţiile fiscale pe care le-au introdus peste noapte fără să anunţe că intenţionează modificarea programului de guvernare, introducând nişte măsuri care afectează grav mediul de afaceri şi care riscă să pună pe butuci economia românească", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Liderul PNL acuză actualul Guvern că, din păcate, nu este interesat decât de cum să mai ia şapte piei de pe contribuabil, fără să se gândească la dezvoltarea companiilor, la nevoile pe care le au oamenii de afaceri, antreprenorii, investitorii pentru a putea să genereze prosperitate.

"În ce ţară din lumea asta un partid de guvernământ introduce în programul de guvernare măsuri fiscal-bugetare fără să facă anterior studiu de impact, fără să facă analize, fără să consulte mediul de afaceri şi pe toţi aceia pe care îi afectează aceste taxe şi impozite care sunt introduse pe şestache, noaptea. (...) Dacă rămân aceste măsuri în programul de guvernare, ele generează obligaţii pentru Guvern şi vor rămâne ca o sabie a lui Damocles asupra mediului de afaceri, putând oricând fi trecute prin ordonanţă de urgenţă în stilul OUG 13, pe furiş, pe ascuns şi producând efecte devastatoare asupra mediului de afaceri", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne