Orban a semnat: Omul propulsat de ALDE la şefia companiilor de stat, numit secretar general adjunct în Ministerul Economiei

Gicu Iorga
Gicu Iorga (electrica.ro)

Premierul Ludovic Orban l-a numit, marţi, în funcţia de secretar general adjunct în Ministerul Economiei pe Gicu Iorga, fost preşedinte al clubului de table din Giurgiu, după ce, în 2019, liberalii au denunţat promovarea acestuia de către ALDE, în timpul guvernării comune cu PSD, în diverse funcţii de conducere în companii de stat, relatează G4Media.ro.

Decizia premierului Orban a fost publicată în Monitorul Oficial.

Numirea este cu atât mai neaşteptată cu cât, într-o moţiune simplă depusă de PNL în aprilie 2019 împotriva lui Anton Anton, ministrul Energiei din guvernul Dăncilă, liberalii au susţinut:

“Nea Gicu Jupânu’ Iorga, şeful clubului de table din Giurgiu şi mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10 000 de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Şi dacă cineva va îndrăzni să-l dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri! Este strigător la cer! Chiar nu vă e ruşine?”.

Gicu Iorga fusese numit în 2017 secretar general în Ministerul Energiei, controlat de ALDE în timpul guvernării comune cu PSD. Ulterior, el a fost promovat şi în consiliul de administraţie al companiei Electrica, cu capital de stat, poziţie în care a fost păstrat şi de guvernul PNL după ce Toma Petcu, fost ministru al Energiei, a trecut de la ALDE la PNL. De asemenea, Gicu Iorga a fost şi şef al Vămii Giurgiu, dar şi candidat PDL la alegerile locale din Giurgiu în 2008.