Oraş australian "invadat" de lilieci: „Este ca o tornadă de lilieci deasupra oraşului” [video]

Australia este invadată de liliecii care zboară de zile întregi deasupra oraşului Ingham. Sunt atât de mulţi încât depăşesc numărul locuitorilor oraşului.
Lilieci
Lilieci (screenshot tramite video Youtube)

O tornadă de lilieci, astfel ar putea fi definit acest fenomen rar care se produce deasupra oraşului Ingham din statul Queensland, Australia în aceste ore. Există atât de mulţi lilieci încât depăşesc chiar numărul locuitorilor oraşului - 4.300.

"Este ca o tornadă de lilieci deasupra oraşului", a declarat rezidentul Adam Kaurila, intervievat de către A Current Affair.

"Se pare că fiecare liliac din Australia se află acum în Ingham", a declarat pentru aceeaşi transmisie Raymon Jayo, un oficial din Hinchinbrook. "Problema cu care ne confruntăm este că suntem incredibil de asaltaţi de un număr tot mai mare de animale".

Locuitorii oraşului au povestit despre mirosul neplăcut pe care îl aduce colonia de lilieci, precum şi sunetele stridente pe care păsările le produc constant. Unii părinţi sunt îngrijoraţi că liliecii pot răspândi boli periculoase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură