Opt primari din Gorj şi Dolj reţinuţi pentru fapte de corupţie şi abuz în serviciu

Poliţiştii au descins la zece primării şi au reţinut opt edili, aceştia fiind suspectaţi că au luat mită în schimbul atribuirii unor contracte.
(photos.com)
Loredana Diacu
09.12.2015

Poliţia a reţinut 8 primari din judeţele Gorj şi Dolj sub acuzaţia de fapte de corupţie şi abuz în serviciu, relatează B1 TV. Edilii sunt suspectaţi că ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pentru atribuirea şi derularea unor contracte de prestări servicii unei societăţi comerciale. Mită se ridică la circa 400.000 de lei.

Potrivit sursei citate, a fost reţinut pentru 24 de ore şi administratorul unei firme abonate la lucrări publice în ultimii ani, Ydail Construct. De asemenea, poliţiştii au ridicat documente de la 10 primării din judeţele Dolj şi Gorj.

"Organele de poliţie au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile unor primari din judeţul Gorj şi au ridicat documente de la mai multe primării", a declarat Cristina Ciobano, purtător de cuvânt al Parchetului de lângă Tribunalul Gorj.

Printre primarii care au fost reţinuţi se află şi edilul comunei Urdari, Mihai Calotă. În urmă cu două săptămâni, acesta a fost audiat în acelaşi dosar care vizează o reţea specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani.

În vizorul poliţiei au intrat şi activităţile firmelor conduse de omul de afaceri Ion Iordache, fostul primar al oraşului Turceni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor