Oprişan se revoltă după ce Ciolacu l-a "zburat" de pe lista pentru Parlament: Nu e stăpânul PSD să facă asta

Marian Oprişan
Marian Oprişan (Epoch Times România)

Marian Oprişan, „baronul” de Vrancea, a reacţionat într-o intervenţie telefonică la Digi24, după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat invalidarea listei pentru alegerile parlamentare trimisă de PSD Vrancea, listă deschisă chiar de numele lui Oprişan. Cu acest prilej, Oprişan afirmă că „Marcel Ciolacu nu este stăpânul PSD deci domnia sa nu putea să facă acest lucru”.

„L-a făcut la propunerea domniei sale Consiliul Politic Naţional. Eu le respect decizia colegilor mei, numai că în acest moment domnul secretar general Paul Stănescu are obligaţia să transmită hotărârea de invalidare organizaţiei judeţene, iar Consiliul Politic Judeţean al PSD din Vrancea, care este singurul organism abilitat de statut, [...] să facă propuneri şi să aprobe propunerile pentru listele la Senat şi Camera Deputaţilor. Consiliul Judeţean al PSD urmează să ia în discuţie hotărârea de invalidare iar Consiliul Judeţean al PSD Vrancea are posibilitatea să facă noi propuneri sau să le menţină pe cele anterioare”, a avertizat baronul PSD de Vrancea.

Oprişan susţine că iniţial nici nu a mai vrut să candideze pentru Senat, dar cum colegii săi „l-au dorit cu ardoare”, „nu putea să-i lase şi le-a respectat decizia”. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a mai precizat că îi „scapă” motivul pentru care Ciolacu a invalidat lista, cu atât mai mult cu cât el nu ar avea probleme de integritate.

„Eu nici nu am vrut să mai candidez pentru Senat, dar colegii mei primari şi preşedinţii organizaţiilor locale, membri ai Consiliului Judeţean, cu unanimitate, m-au propus ca eu şi alţi colegi să candidez pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Eu nu îmi las organizaţia la greu şi dacă colegii mei au dorit acest lucru cu ardoare, şi cu unanimitate de voturi, nu puteam să îi las [...] şi atunci le-am respectat decizia. [...] Îmi scapă motivul pentru care domnul Ciolacu a invalidat lista, probabil că îl va spune domnia sa. Eu, Marian Oprişan, nu am probleme de cinste, de integritate sau de altă natură în PSD”, a conchis Marian Oprişan.

Reamintim că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri, în cadrul unor declaraţii de presă făcute la sediul partidului, că listele trimise de Marian Oprişan la Vrancea pentru alegerile parlamentare au fost invalidate.

Şeful social-democraţilor a adăugat că în acest moment candidatura lui Oprişan la Senat nu este oportună.

"Listele trimise de domnul Marian Oprişan la Vrancea au fost invalidate. Acest lucru înseamnă că se declanşează din nou procedura şi diseară vom lua decizie asupra listei de la Vrancea. Îmi menţin părerea că domnul Marian Oprişan nu trebuie să candideze pentru o funcţie în Parlamentul României. În opinia mea, candidatura sa pentru Senat nu este oportună. Cred că în acest moment cel mai oportun este ca Marian Oprişan să rămână vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea", a declarat Marcel Ciolacu. Detalii aici.