OMS admite în sfârşit că teoria "scurgerii" coronavirusului din laborator este o posibilitate

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus
Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus (PIERRE ALBOUY/AFP VIA GETTY IMAGES)

Timp de doi ani, instituţii precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (The Center for Disease Control and Prevention / CDC), împreună cu personaje precum Anthony Fauci, au catalogat posibilitatea ca infamul coronavirus care a îngenuncheat planeta - Covid-19 - să se fi scurs din laboratorul de virusologie din Wuhan, China (singurul laborator de nivel 4 din Asia) ca fiind o "teorie a conspiraţiei".

Timp de doi ani, mass-media mainstream şi platformele de socializare ale Big Tech au cerut cenzurarea totală a oricărei persoane care încearcă să discute dovezile în acest sens.

OMS a fost un protector fervent al guvernului chinez şi a respins orice afirmaţie conform căreia acesta a fost implicat în dezvoltarea de coronavirusuri.

Acum, brusc, OMS este dispusă să analizeze serios teoria şi recunoaşte că încă lipsesc câteva piese importante din puzzle-ul originii.

Este greu de spus de ce a avut loc această schimbare bruscă de atitudine, însă acum este foarte greu ca faptele să mai fie negate.

De ceva vreme se adună dovezi că virusul a fost cel puţin făcut să existe prin procese de mutaţie, dacă nu chiar creat. Covid-19 se potriveşte în proporţie de 96% cu o mostră de virus colectată şi păstrată în laboratorul din Wuhan timp de mai mulţi ani. Acea tulpină de virus nu există în mod natural în apropiere de Wuhan, ci doar în laborator, iar discrepanţa de 4% ar putea fi rezultatul cercetărilor de laborator, scrie Zerohedge.com.

Existenţa unor astfel de cercetări este acum un fapt confirmat. Acestea au fost finanţate de Anthony Fauci, de NIH, NIAID şi de instituţii conexe timp de ani de zile.

Singurele "dovezi" în sprijinul teoriei pieţei umede din Wuhan ca origine a Covidului provin de la guvernul chinez, care este direct interesat să mintă cu privire la această situaţie şi care încă nu a publicat date exacte privind decesele cauzate de Covid în interiorul ţării. De altfel, teoria apariţiei pandemiei de la piaţa umedă a fost în esenţă demontată de cercetătorii chinezi atunci când au fost descoperite mai multe cazuri de infecţii timpurii în rândul persoanelor care nu au avut niciun contact cu piaţa din Wuhan.

Numeroase dovezi susţin acum teoria scurgerii din laboratoare, teorie invocată de o foarte mică parte din mass-media pe toată durata pandemiei, publicaţiile care au făcut-o fiind atacate pentru aceasta în mod constant.

Va recunoaşte vreodată OMS că cel mai probabil scenariu pentru epidemia de covid este o scurgere de laborator din imensul laborator de virusologie, de nivel 4, din Wuhan, specializat în coronavirusuri.

Nu, nu o va face. Dar, acum va încerca să se comporte ca şi cum cercetează această idee, deoarece, în caz contrar, îşi va pierde toată credibilitatea în acest proces. Dacă nu cumva a pierdut-o deja.

Mass-media mainstream continuă să perpetueze numeroase falsuri în jurul pandemiei de Covid şi a construit o naraţiune complexă de presupuneri şi direcţii greşite pentru a eluda realitatea. Însă, pe măsură ce trece timpul, tot mai mult din naraţiunea iniţială se destramă. Iar pe măsură ce adevărul este expus, orice instituţie care a perpetuat minciunile va fi, de asemenea, expusă pe termen lung.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură