OMS, acuzată că se foloseşte de variola maimuţei pentru a justifica "încălcarea drepturilor omului" cu vaccinuri experimentale

Variola maimuţei
Variola maimuţei (CDC / Getty Images)
Naveen Athrappully
30.05.2022

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se foloseşte de speculaţii neştiinţifice cu privire la variola maimuţei pentru a “justifica noi încălcări ale drepturilor omului” prin lansarea unor noi vaccinuri experimentale, susţine Consiliul Mondial pentru Sănătate (World Council for Health / WCH), o iniţiativă independentă şi nonprofit.

Nu există nicio bază ştiinţifică raţională pentru a vaccina oamenii împotriva variolei pentru a preveni răspândirea variolei maimuţei, potrivit unei declaraţii a WCH, publicate vineri.

Consiliul a precizat că fotografiile vechi din arhivele Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention / CDC) şi Getty Images, folosite pentru a pune în circulaţie o noţiune referitoare la această boală, “nu sunt reprezentative pentru cazurile internaţionale actuale de variolă a maimuţei”.

De asemenea, WCH a făcut referire la o postare a Alliance for Natural Health (ANH) International, o organizaţie non-profit cu sediul în Marea Britanie, fondată în 2002 de Robert Verkerk.

“Indiferent dacă variola maimuţei va lua amploare sau se va diminua, momentul este ideal pentru a justifica continuarea sprijinului pentru guvernarea globală şi centralizată a sănătăţii, orchestrată de OMS prin intermediul Regulamentului Internaţional de Sănătate şi al ‘tratatului OMS privind pandemiile’”, a precizat Verkerk, în articolul din 25 mai.

Verkerk mai susţine că definiţiile de caz pentru variola maimuţei “sunt configurate perfect pentru a masca” simptomele leziunilor provocate de vaccinul anti-Covid, cum ar fi prevalenţa crescândă a herpesului zoster în urma vaccinării.

Descrierile iniţiale ale OMS cu privire la pustulele în cazul variolei, conform unui document din 1973, diferă de imaginile difuzate de mass-media în prezent, ceea ce semnifică o inconsecvenţă, a adăugat Verkerk.

În timp ce variola a atins apogeul în jurul anilor 1950, aceasta a fost practic eradicată în 1980 la nivel mondial.

Cu toate acestea, OMS se pregăteşte pentru lansarea la nivel mondial a vaccinurilor antivariolice de ultimă generaţie, care vor fi probabil justificate de “autorităţile sanitare în ciuda lipsei de dovezi privind siguranţa”, în special atunci când interacţionează cu “vaccinurile genetice” precum cele pentru Covid-19, a mai afirmat Verkerk.

Variola maimuţei necesită un diagnostic clinic, iar un test PCR va avea limitări serioase şi ar putea “duce la multe cazuri fals-pozitive”, se arată în declaraţia WCH. Definiţia actuală a unui caz suspect de variola maimuţei include, de asemenea, afecţiuni întâlnite în cazul Covid-19, a răcelii comune şi a Zonei Zoster.

“Cea mai mare ameninţare la adresa sănătăţii globale este efortul continuu al OMS şi al partenerilor săi privaţi de a vaccina fiecare bărbat, femeie şi copil cu noi vaccinuri şi injecţii experimentale care nu au fost testate în mod adecvat”, se mai arată în declaraţia WCH.

Pe baza datelor CDC, Statele Unite au înregistrat 12 cazuri de variolă a maimuţei până la data de 27 mai.

Persoanele care ar putea prezenta simptome ale bolii trebuie să contacteze furnizorul de servicii medicale, inclusiv cele care au călătorit în ţările din Africa Centrală sau de Vest şi în zone ale Europei unde au fost raportate cazuri de variola maimuţei, precum şi bărbaţii care au în mod regulat contacte apropiate sau intime cu alţi bărbaţi.

În prezent, nu există un tratament specific aprobat pentru infecţiile cu virusul variolei maimuţei, potrivit CDC, iar prognosticul pentru persoanele infectate depinde de mai mulţi factori, cum ar fi “starea de vaccinare anterioară, starea de sănătate iniţială, bolile concomitente şi comorbidităţile”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor