Olimpice: Sebastian Coe - China principală favorită la medaliile JO 2012

Sebastian Coe, preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2012. (KAZUHIRO NOGI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
13.04.2012

Sebastian Coe, preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2012, vede China înaintea SUA în clasamentul pe medalii de la Londra, relatează agenţia AP.

Coe, dublu campion olimpic la 1.500 m, opina că marea ţară asiatică şi-a extins performanţele sportive dincolo de punctele sale forte tradiţionale şi are cele mai mari şanse să câştige cele mai multe medalii.

"Cred că ordinea la medalii va fi China, SUA şi apoi Rusia, a declarat Coe pentru AP. Cred că dacă te uiţi la acest aspect, în totalitatea lui, va fi China. Chinezii au reuşit să se dezvolte în mai multe sporturi, decât cele tradiţionale cum era gimnastica. Acum sunt o forţă în bazine, la fotbal feminin. Urmează nişte Jocuri cu adevărat globale".

SUA au ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Beijing 2008 cu un total de 110, cu 10 mai mult decât China. Asiaticii au cucerit însă cele mai multe medalii de aur, 51, urmaţi de SUA cu 36.

Luciano Barra, un fost oficial olimpic italian, care se ocupă de statistici, a prezis recent un număr de 103 medalii pentru China, dintre care 43 de aur, la Londra, în timp ce SUA vor cuceri 82 în total, inclusiv 35 de aur, iar Rusia - 76 (30 de aur).

Coe apreciază că lupta pentru locul 4 va fi mai dură ca oricând, între Marea Britanie, Germania, Franţa şi Australia. La Beijing, britanicii au ocupat locul 4 cu 47 medalii şi speră să-şi menţină poziţia şi la Londra.

Fostul atlet a precizat că nu s-a luat încă o decizie asupra atletului care va aprinde flacăra olimpică cu prilejul festivităţii de deschidere, dar presa opinează că Steve Redgrave, de 5 ori campion olimpic la canotaj, are cele mai mari şanse. "Îmi plac speculaţiile de genul acesta. Dar nu s-a discutat încă acest aspect. Ceea ce pot confirma este că nu voi fi eu".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor