Olimpice - JO 2014: Preşedintele Franţei nu va merge la Soci

Preşedintele francez  Francois Hollande.
Preşedintele francez  Francois Hollande. (PATRICK KOVARIK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.12.2013

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, nu va asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, din Rusia, în luna februarie, a indicat duminică ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, după cum relatează AFP.

"Nu este prevăzut să mergem acolo, dar în acelaşi timp urez mult succes acestor Jocuri. Nu este prevăzut însă să meargă acolo cele mai mari autorităţi franceze", a declarat Fabius în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Ministrul fusese întrebat în legătură cu prezenţa preşedintelui Francois Hollande la Jocurile de la Soci, în condiţiile în care preşedintele german Joachim Gauck a anunţat deja că nu va asista la competiţie.

Laurent Fabius a spus de asemenea că nici el nu va merge la Jocuri, fără să dea explicaţii.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, a anunţat la începutul săptămânii trecute, pe contul său de Twitter, că nu va merge "cu siguranţă" la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci din cauza restricţiilor impuse minorităţilor din Rusia.

"Nu voi merge cu siguranţă la Soci atât timp cât minorităţile vor fi tratate în modul în care sunt tratate astăzi prin legislaţia rusă", a scris doamna Reding, care este şi comisar responsabil pe Justiţie şi Drepturi fundamentale.

Rusia a fost criticată de numeroase organizaţii neguvernamentale şi de apărătorii drepturilor omului, care denunţă tratamentul la care sunt supuşi muncitorii imigranţi recrutaţi în masă pe şantierele JO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor