Primul concurs de schi şi snowboard pe Arena Platoş din Păltiniş

(photos.com)
Epoch Times România
16.12.2013

Arena Platoş din Păltiniş va găzdui, în data de 21 decembrie, primul concurs de ski şi snowboard al acestui sezon, destinat copiilor şi tinerilor cu vârstele cuprinse între 5 şi 25 ani, evenimentul urmând să se desfăşoare în cadrul proiectului "Sibiu Winter Challenge".

Pentru că scopul acestui concurs este de a promova cele două sporturi de iarnă în rândul tinerilor şi a atrage cât mai mulţi participanţi, nu se va percepe taxă de înscriere, au precizat organizatorii într-un comunicat.

Întrecerea la ambele categorii va consta într-o probă de slalom care se va desfăşura pe pârtia A de la Arena Platoş, în două manşe, respectând particularităţile de vârstă şi cunoştinţele tehnice ale celor înscrişi în concurs. Timpul celui mai rapid participant este cel care va determina câştigătorii concursului pentru fiecare categorie. Lungimea traseului va fi de aproximativ 600 de m, concurenţii fiind nevoiţi să treacă prin 18 porţi. Cronometrarea participanţilor se va face cu aparatură electronică, de personal calificat.

Concursul de ski şi snowboard este una dintre acţiunile proiectului "Sibiu Winter Challenge", eveniment care urmăreşte dezvoltarea unei atitudini pro-sport la nivelul comunităţii sibiene şi promovarea sporturilor de iarnă. Inspirat de conceptul "World Challenge Day", un concurs internaţional al sportului de masă, organizat la Sibiu în anul 1993, "Sibiu Winter Challenge" oferă participanţilor toate condiţiile pentru practicarea unui sport de iarnă: infrastructură sportivă, echipamente şi îndrumare specializată. Evenimentul se desfăşoară în două locaţii: pârtia Arena Platoş şi parcul de aventuri Arka Park, ambele în staţiunea Păltiniş de lângă Sibiu.

La miniolimpiada de iarnă "Sibiu Winter Challenge" se pot practica următoarele discipline sportive: ski, snowboard, ski de tură, sanie, biathlon, ture cu snowmobilul, hockey pe zăpadă, jocurile zăpezii - activităţi de team-building şi diferite activităţi pentru părinţi şi copii.

Fiecare spaţiu va fi coordonat de personal specializat care va oferi participanţilor sfaturi utile şi informaţii despre sportul dorit. Instructorii îi vor iniţia pe cei care practică pentru prima dată o anume disciplină sportivă, punându-le la dispoziţie echipamentul necesar şi experienţa lor, adaugă comunicatul.

Sibiu Winter Challenge este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi realizată în parteneriat cu Pârtia Arena Platoş, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Sibiu, Serviciul Public Salvamont Sibiu, Clubul Vektor Sibiu, Clubul Overload, Arka Park, Asociaţia Arbitrilor de Schi, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor