Oficiali occidentali: Rusia se va confrunta cu provocări majore ca să mobilizeze încă 300.000 de ruşi

Soldati rusi in Ucraina
Soldati rusi in Ucraina (Telegram)

Oficialii occidentali consideră că Rusia "se va confrunta cu provocări majore" pentru a mobiliza încă 300.000 de persoane pentru forţele sale armate şi că armata ţării va avea dificultăţi în a antrena şi echipa orice nou recrut dacă Kremlinul nu aşteaptă câteva luni înainte de a-i desfăşura pe linia frontului din Ucraina, transmite The Guardian.

Experţii în informaţii au recunoscut că adevărata ţintă de recrutare ar putea fi mai mare, dar, deşi unele rapoarte au sugerat că obiectivul real al Kremlinului este de a mobiliza 1 milion, oficialii au reiterat vineri, în cadrul unei şedinţe de informare, că, în opinia lor, va fi foarte greu pentru Rusia să ajungă la 300.000, darămite la o cifră mai mare.

Când a fost presat, unul dintre oficiali, vorbind sub protecţia anonimatului, a declarat că 300.000 este "un număr imens de oameni iar apoi ar putea încerca să obţină o aparenţă de a putea lupta în Ucraina".

"Autorităţile se vor confrunta cu provocări majore chiar şi pentru a aduna acest număr de personal", a adăugat acesta.

Rusia s-a confruntat cu probleme de pregătire şi echipament pe tot parcursul conflictului de până acum, iar oficialii au spus că acest lucru se va extinde aproape sigur şi la recruţii noi.

"Credem că vor avea mari provocări în ceea ce priveşte instruirea, ca să nu mai vorbim de echiparea rapidă a unei forţe atât de mari", a declarat oficialul. Recruţii vor primi probabil "lucruri vechi şi echipamente nesigure", au spus aceştia.

Oficialii occidentali consideră că a existat o prejudecată clară în recrutarea rusă, concentrându-se pe zonele sărace şi minoritare din estul ţării şi evitând centrele urbane ale clasei de mijloc din ţară.

"În momentul de faţă, nu vedem încă echipe de recrutare în Sankt Petersburg sau Moscova", a declarat un oficial.

Oficialii occidentali nu doresc să se implice în mod special în recentele ameninţări nucleare lansate de Vladimir Putin, dar au declarat: "Liniile roşii ale Rusiei nu sunt neapărat acolo unde spun că sunt. Există părţi ale teritoriului pe care Rusia le controlează acum care au o importanţă strategică mai mare pentru Moscova decât altele", a declarat oficialul.

Deşi locaţiile nu au fost precizate, Kremlinul a acordat de mult timp o mare valoare Crimeei, precum şi părţilor din provinciile Doneţk şi Luhansk ocupate din 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe