Oficial: Barcelona joacă la Bucureşti pe 11 august şi vine cu toate vedetele!

Meciul amical de fotbal dintre Dinamo Bucureşti şi FC Barcelona se va juca pe 11 august pe Naţional Arena, catalanii confirmând vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, perfectarea jocului de la Bucureşti. Barcelona va veni în România cu toate vedetele, iar meciul va avea loc sâmbătă, 11 august, de la ora 20.15.
Internaţionalul argentinian de fotbal Lionel Messi (LLUIS GENE / AFP / Getty Images)
Bogdan Costea
06.07.2012

Meciul amical de fotbal dintre Dinamo Bucureşti şi FC Barcelona se va juca pe 11 august pe Naţional Arena, catalanii confirmând vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, perfectarea jocului de la Bucureşti. Barcelona va veni în România cu toate vedetele, iar meciul va avea loc sâmbătă, 11 august, de la ora 20.15. Meciul va fi promovat chiar de către Messi, cel mai bun jucător din lume fiind protagonistul unui clip. Delegaţia lui Dinamo, prezentă la Barcelona pentru a semna actele şi a prezenta meciul, a fost compusă din Nicolae Badea, preşedintele CA al clubului, Mircea Copaci, director marketing, Mihai Craiu, reprezentant Media Consulta Internaţional, şi Adrian Thiess, de la Thiess Holding, în timp ce clubul catalan a fost reprezentat de vicepreşedintele economic, Javier Faus.

Va fi a treia oară când Barcelona vine în România. Prima oară s-a întâmplat în anul 1971, când au jucat cu Steaua, iar 6 ani mai târziu, în 1977, au jucat tot cu Steaua, în Cupa UEFA.

Conform contractului, 7 din cei 11 titulari ai Barcelonei din sezonul trecut sunt obligaţi să intre pe teren împotriva lui Dinamo, printre care neapărat Messi.

Barcelona va avea un program încărcat în această vară. Primul amical îl va disputa pe 24 iulie, în Germania, cu Hamburg. Vor urma apoi teste cu naţionala Marocului (28 iulie), PSG (4 august) şi Manchester United (8 august). Apoi, după meciul cu Dinamo, de pe 11 august, Barca va disputa pe teren propriu un amical cu Sampdoria (20 august).

Pentru FC Barcelona, care nu a mai fost în România de peste 35 de ani, meciul de pe 11 august, de pe Naţional Arena, va fi un test extrem de important.

"Suntem încântaţi ca vom juca la Bucureşti pe 11 august, pe Naţional Arena. Dinamo a fost şi este o echipă de top din Europa de Est. Ne bucurăm că negocierile s-au încheiat cu bine şi că avem şansa să jucăm în faţa unui public despre care am auzit că este extraordinar. Pentru FC Barcelona, care nu a mai fost în România de peste 35 de ani, meciul de pe 11 august, de pe Naţional Arena, va fi un test extrem de important. Ne pregătim pentru un sezon greu, cu meciuri în campionat, Cupa Regelui şi, bineînţeles, Liga Campionilor pe care vrem să o câştigăm din nou" a spus Javier Faus,vicepreşedinte FC Barcelona, citat de site-ul oficial al catalanilor.

Vor fi puse în vânzare circa 50.000 de bilete, cele mai scumpe fiind cele din sectorul VIP (935 de lei), iar cele mai ieftine la Peluze, inelul 3, adică 99 lei. La Tribuna 1, un bilet costă 275 lei (inelul median).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor