„Ofertă otrăvită.” Igor Dodon o îndeamnă pe Maia Sandu să-şi asume guvernarea. PSRM ar susţine un nou cabinet

Igor Dodon va face tot ce poate să o împiedice pe Maia Sandu care nu ar trebui să creadă în nicio ofertă a preşedintelui în exerciţiu, afirmă europarlamentarul român Siegfried Mureşan.
Igor Dodon şi Maia Sandu
Igor Dodon şi Maia Sandu (facebook.com/D. Alaiba/newsmaker.com)

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon a declarat vineri, 27 noiembrie, că pentru a-şi realiza planul electoral, Maia Sandu ar trebui „să înceapă cât mai curând procesul de negociere cu fracţiunile parlamentare, să formeze o majoritate în formula care îi convine dumneaei, să creeze un nou Guvern sau să provoace alegerile parlamentare anticipate.”

Acesta scrie într-o postare pe Facebook că nu trebuie pierdut timpul până la instalarea de jure în funcţia de preşedinte, fiindcă Maia Sandu şi PAS îşi pot asuma chiar acum responsabilitatea pentru conducerea ţării, aşa cum au anunţat că doresc. PSRM fiind gata să susţină un nou guvern dacă Maia Sandu crede că poate gestiona criza mai bine decât actualul guvern Chicu care în prezent duce „toată responsabilitatea grea pentru situaţia din ţară”.

În context, eurodeputaţii Dragoş Tudorache şi Siegfried Mureşan, au ţinută să atenţioneze că orice propunere care vine de la Igor Dodon trebuie tratată cu mare precauţie, iar preşedintele ales Maia Sandu ar trebui să stea departe de astfel de asocieri cu preşedintele în exerciţiu.

„Mi-aş dori să existe o dorinţă autentică de a lucra cu bună credinţă cu preşedintele ales Maia Sandu. E această ofertă una autentică?”, a întrebat retoric Dragoş Tudorache, menţionând că Maia Sandu trebuie să construiască la Chişinău o nouă realitate politică care să ducă la alegeri anticipate cât mai repede posibil.

Siegfried Mureşan, citat de presa de la Chişinău, a notat că un preşedinte cu „ego-ul lui primitiv” ca Igor Dodon, care pierde în faţa unei femei, va vrea ca acea femeie să eşueze. Acesta va face tot ce poate să o împiedice, nu o va ajuta niciodată, „nu credeţi în nicio ofertă a lui Igor Dodon. El va vrea la orice pas, ca o obsesie, să câştige puterea. Orice ofertă din partea lui va fi otrăvitoare.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe