Octavian Ţîcu: Igor Dodon accelerează cedarea pe bucăţi a R. Moldova către Rusia

Bani din Rusia nu vor veni niciodată, pentru că R. Moldova este un stat european şi românesc, promisiunile fiind o manipulare în contextul războiului hibrid şi a strategiei ieftine de reocupare a teritoriului dintre Prut şi Nistru, afirmă Ţîcu.
Octavian Ţîcu
Octavian Ţîcu (parlament.md)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Octavian Ţîcu susţine că preluarea Aeroportului Internaţional Chişinău, ”noaptea ca hoţii”, de către interpuşii Moscovei dovedeşte că marşul Federaţiei Ruse pentru readucerea Republicii Moldova la statutul de gubernie a intrat în linie dreaptă. „În prag de sărbători, Igor Dodon accelerează cedarea pe bucăţi a R. Moldova către ruşi.”

Parlamentarul constată că în timp ce dreapta face planuri pentru justiţie şi stat de drept, Igor Dodon şi Partidul Socialiştilor au deschis larg porţile Federaţiei Ruse. Preluarea Aeroportului Chişinău, în scurt timp preluarea portului Giurgiuleşti sau creditul pe care Kremlinul îl va acorda guvernului Chicu fac parte din acelaşi scenariu rusesc.

„Aceşti bani nu vor veni niciodată, pentru că R. Moldova este un stat european şi românesc, în care Imperiul rus/sovietic s-a impus doar prin forţă. Prin urmare, este doar o manipulare în contextul războiului hibrid. Ruşii nu vor investi bani într-un spaţiu pe care nu-l pot controla”, a adăugat acesta.

În opinia liderului PUN, se asistă la o strategie ieftină de reocupare a teritoriului dintre Prut şi Nistru. Venirea lui Medvedev la Chişinău va consfinţi reintrarea R. Moldova în imperiul lui Putin pentru mulţi ani de aici înainte.

Octavian Ţîcu a ţinut să sublinieze că Partidul Democrat urmează să-şi asume responsabilitatea pentru revenirea ruşilor, iar restul partidelor pro-europene şi unioniste trebuie să urgenteze formarea unui front comun pentru oprirea neo-invaziei. „Situaţia nu este cu nimic diferită faţă de anii 1812, 1940 sau 1944. Să acţionăm cât încă nu este prea târziu!”