O societate secretă de homosexuali de la Vatican ar ameninţa securitatea Papei Francis

Papa Francis înconjurat de Garda Elveţiană
Papa Francis înconjurat de Garda Elveţiană (OSSERVATORE ROMANO / AFP / Getty Images)

Un fost comandant al Gărzii Elveţiene a afirmat că o "societate secretă" de homosexuali din Vatican ameninţă securitatea şi siguranţa Papei Francis, scrie recent The Irish Times.

Întru-un interviu pentru săptămânalul elveţian Schweiz Am Sonntag, Elmar Maeder, care a fost comandant al Gărzii Elveţiene în perioada 2002-2008, a vorbit despre pericolul care îl reprezintă o astfel de societate secretă.

"Homosexualii tind să fie extrem de solidari şi mai loiali unul faţă de celălalt, decât faţă de o instituţie. În cele din urmă, au devenit un fel de societate secretă, suficient de secretă pentru a pune siguranţa Papei în pericol", a declarat acesta.

Fostul comandant Maeder, care nu a dat niciun exemplu de ocazie în care siguranţa Papei ar fi fost în pericol, a explicat că dacă ar fi descoperit că una dintre gărzile sale este homosexual i-ar fi blocat cariera.

"Nu am nicio problemă cu homosexualitatea, dar riscul unei lipse de loialitate faţă de corpul (Gărzii Elveţiene) ar fi fost prea mare", a declarat acesta.

Maeder a adăugat că mediul format exclusiv din persoane de sex masculin de la Curia Romană a acţionat "ca un magnet" pentru homosexuali, la fel cum şi şcolile şi cluburile sportive, precum şi alte locuri în care se adună copiii, au atras "potenţiali pedofili".

Fostul şef al Gărzii Elveţiene a afirmat că atunci când a părăsit funcţia şi-a informat superiorii cu privire la preocupările sale.

Comentariile lui Maeder survin la doar două săptămâni după ce doi foşti membri ai Gărzii Elveţiene, care au rămas anonimi, au declarat pentru acelaşi ziar că au fost hărţuiţi sexual de către membri ai Curiei Romane, inclusiv de către un cardinal.

Gărzile Elveţiene, care au servit ca gărzi de corp şi paznici la ceremonii pentru Papă încă din secolul al 15-lea, sunt uşor de distins în jurul Vaticanului - aceştia poartă uniforme multi-colore în stil renascentist.