O şansă la 70 de milioane: Un cuplu a aflat că va avea cvadrupleţi - două perechi de gemeni

Cuplul cu ecografia care arată cvadrupleţii. (SWNS)
SWNS
19.06.2024

O femeie a primit şansa care are o rată de izbândă de una la 70 de milioane atunci când a conceput şi a născut cvadrupleţi, două perechi de gemeni.

Hannah Carmack, în vârstă de 29 de ani, şi soţul ei, Michael Carmack, în vârstă de 33 de ani, care aveau o fetiţă, au aflat că urmează să devină din nou părinţi în septembrie 2022.

O lună mai târziu, la prima scanare a sarcinii, au fost şocaţi când ecograful le-a dezvăluit că vor avea cvadrupleţi. Apoi cuplul a descoperit ceva şi mai special - cvadrupleţii lor erau două perechi de gemeni iar şansa ca acest lucru să se întâmple este de un caz la 70 de milioane.

Cuplul cu ecografia care arată cvadrupleţii. (SWNS)
Cuplul cu ecografia care arată cvadrupleţii. (SWNS)

Doamna Carmack a născut cele două perechi de gemeni - fetele Evelyn (0.957 kg) şi Adeline (0.500 kg) şi băieţii David şi Daniel (ambii 1.090 kg) - la 27 de săptămâni, prin cezariană, pe 14 martie anul trecut.

Cei patru copii au ajuns cu toţii acasă în Gadsden, Alabama, 96 de zile mai târziu. Ei se simt bine şi au personalităţi distincte.

Doamna Carmack cu soţul ei şi cvadrupleţii nou-născuţi. (SWNS)
Doamna Carmack cu soţul ei şi cvadrupleţii nou-născuţi. (SWNS)

„A fost un adevărat haus atunci când i-am adus acasă pentru prima dată”, a declarat doamna Carmack, tehnician veterinar. „Din fericire, am adus-o pe mama mea vitregă pentru două luni şi jumătate pentru a mă ajuta să mă adaptez.”

"Toţi dormeau şi mâncau în acelaşi timp. Se infuenţau reciproc, dacă unul ţipa, celălalt ţipa.

„Prima dată când i-am văzut împreună acasă am plâns, nu-mi venea să cred - erau un miracol.”

Foto: (SWNS)
Foto: (SWNS)

Cuplul, care avea deja o fată, spera să aibă şi un al doilea copil, aşa că atunci când prima scanare a arătat că vor avea patru gemeni, doamna Carmack a spus că a avut un „atac de panică”.

„Am văzut două placente pe ecran şi am întrebat dacă erau gemeni - dar medicul ecograf nu spunea nimic”, a spus ea. „Soţul meu şi-a pus mâinile în cap şi a început să râdă, în timp ce eu plângeam.”

„Am întrebat dacă sunt tripleţi, iar ea tot nu mi-a răspuns dar apoi şi-a pus mâna pe genunchiul meu şi a spus că sunt patru. Am întrebat-o dacă era sigură şi mi-a spus că erau cu siguranţă patru copii acolo - am trecut prin toate emoţiile.”

Foto: (SWNS)
Foto: (SWNS)

Încă de la început, Hannah a fost avertizată că va fi un miracol dacă va ajunge cu sarcina la 30 de săptămâni. La 27 de săptămâni, a fost internată la Spitalul Universităţii din Alabama şi monitorizată îndeaproape. Medicii i-au spus că obiectivul era să ajungă la 28 de săptămâni, deoarece bebeluşii ar fi fost mai în siguranţă la naştere. Ea a născut la 27 de săptămâni.

„Am intrat în sala de operaţie şi erau aproximativ 40 de persoane”, a spus ea. „Eu aveam medicii mei, iar fiecare copil avea propria echipă de medici.”

„Medicii au spus că toţi bebeluşii se simţeau bine şi că fuseseră intubaţi”.

La trei zile după ce a născut, doamna Carmack a plecat acasă, iar cei patru copii au părăsit spitalul la momente diferite.

Prima fiică a cuplului, Emily, împreună cu fraţii ei cvadrupleţi. (SWNS)
Prima fiică a cuplului, Emily, împreună cu fraţii ei cvadrupleţi. (SWNS)

Hannah a mai spus: „O, Doamne, o mulţime de oameni s-au rugat pentru copiii noştri încă de la început. Toţi au avut 50% şanse de supravieţuire.”

„Cu toţii se descurcă foarte bine, Daniel încearcă să meargă acum, se târăsc şi mănâncă mâncare la masă. Personalităţile lor sunt foarte diferite.”

„David este misterios, Evelyn este copilul nostru aventuros, Adeline este retrasă, iar Daniel este tot timpul în mişcare.”

„Cu toţii sunt super drăguţi. Băieţii sunt obsedaţi de mine, iar fetele se îndreaptă spre tatăl lor.”

Norocoasa mămică povesteşte despre peripeţiile ei cu copiii ei cvadrupleţi pe Instagram @carmackquads.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor