O poliţistă de frontieră din România a purtat flacăra olimpică la frontiera Greciei cu Turcia

O poliţistă de frontieră din România, aflată în misiune Frontex în Grecia, a avut onoarea de a fi purtătoarea torţei cu flacăra olimpică de la linia de demarcaţie a frontierei Greciei cu Turcia şi până în afara P.T.F. Kipi, în interiorul Turciei.

Astfel, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), luni, la ora 12.00, în preambulul activităţilor pregătitoare pentru deschiderea Jocurilor Olimpice din Londra 2012, autorităţile greceşti, urmând tradiţia antică a evenimentului, au organizat, în cadrul traseului pe care flacăra olimpică îl urmează până la locul de desfăşurare al competiţiilor sportive, trecerea flăcării olimpice prin P.T.F. Kipi, din Grecia în Turcia, ulterior simbolul continuându-şi drumul spre Londra.

Cu acest prilej, autorităţile elene au ales ca purtătoare a torţei cu flacăra olimpică o poliţistă de frontieră din România, care se află în misiune Frontex în Grecia, în cadrul „Operaţiunii Comune Puncte Focale 2012”, în P.T.F. Kipi.

Însoţită de organizatori şi un numeros public, poliţista de frontieră a purtat torţa cu flacăra olimpică de la linia de demarcaţie a frontierei Greciei cu Turcia şi până în afara P.T.F. Kipi, în interiorul Turciei.

Poliţista de frontieră este agent principal, lucrează la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oancea, din judeţul Galaţi, şi este încadrată în Poliţia de Frontieră Română din anul 2005.

La sfârşitul evenimentului, jurnaliştii care însoţeau caravana flăcării olimpice au realizat un scurt interviu în care reprezentanta Poliţiei de Frontieră Române şi-a exprimat bucuria şi mândria că a avut onoarea de fi purtătoarea efemeră a acestui simbol antic.

"Onoarea de a fi aleasă o poliţistă de frontieră din România pentru a purta torţa cu flacăra olimpică la frontiera Greciei cu Turcia reprezintă o apreciere a contribuţiei poliţiştilor de frontieră români la îndeplinirea cu succes a misiunilor Frontex desfăşurate în Grecia", se afirmă în comunicatul remis presei miercuri de Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul IGPF.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne