O nouă formaţiune pe eşichierul politic. Nicuşor Dan îşi face partid

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, anunţă înfiinţarea unui nou partid - Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB).

"USB are ca obiective, între altele, transparentizarea administraţiei publice, care să asigure participarea cetăţeanului la procesul de luare a deciziilor, stoparea risipei banului public şi realizarea unei justiţii predictibile, independente şi funcţionale. USB este deschis tuturor cetăţenilor oneşti care se bucură de o bună reputaţie în comunitate.", anunţă Nicuşor Dan, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Nicuşor Dan, una din persoanele cu cea mai mare expertiză în domeniile urbanism, construcţii, protecţia mediului şi protecţia patrimoniului îşi va prezenta miercuri proiectul politic şi programul în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de depunerea actelor de înregistrare a partidului politic pe care l-a fondat.

Nicuşor Dan este matematician, activist pentru mediu şi patrimoniu şi a fost candidat la Primăria Bucureştiului. A studiat la cea mai bună universitate din Franţa, Ecole Normale Superieure de Paris, în perioada 1992-1995. După ce, în 1998 a obţinut doctoratul în matematică la Universitatea Paris XIII, s-a întors în România de la un salariu de 2000 de dolari la unul de 60 de dolari, pentru a proiecta şi a dezvolta Şcoala Normală Superioară Bucureşti şi pentru a se implica activ în lupta pentru salvarea patrimoniului construit al Bucureştiului, a spaţiilor verzi şi a mediului, în general.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.