O nouă explozie în centrul Odessei

Un coşciug reprezentându-l pe cel al preşedintelui rus Vladimir Putin, căruia i se dă foc  în timpul unui miting desfăşurat în faţa consulatului Rusiei din Odessa, 25 ianuarie 2015
Un coşciug reprezentându-l pe cel al preşedintelui rus Vladimir Putin, căruia i se dă foc  în timpul unui miting desfăşurat în faţa consulatului Rusiei din Odessa, 25 ianuarie 2015 (ALEXEY KRAVTSOV/AFP/Getty Images)

O explozie a dărâmat marţi noapte o clădire care adăpostea o firmă de avocatură şi un hostel, în centrul portului strategic la Marea Neagră aparţinând deocamdată Ucrainei.

Incidentul este ultimul din seria de bombe care au zguduit oraşul în ultimile luni - şi care au vizat unele organizaţii pro-ucrainene.

Incidentul nu a făcut victime. După o primă expertiză arăta că bomba a fost montată la etajele de mijloc ale clădirii din strada Koblevskaia conform unui raport al Novoie Vremia.

Postul ucrainean TSN a transmis că dispozitivul exploziv fusese probabil plasat la intrarea în hostel, la etajul al treilea. Explozia a distrus casa scărilor şi a spart geamurile.

Odessa port strategic la Marea Neagră, a fost scena unor lupte dure în mai 2014. În timpul violenţelor au fost ucise 40 de persoane, majoritatea într-un incendiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe