O navă ce se îndrepta către China s-a scufundat

Marea de sud a Chinei.
Marea de sud a Chinei. (THE EPOCH TIMES/Google Earth)

O navă sub pavilion mongol s-a scufundat vineri în largul coastelor din sud-estul Coreei de Sud, incidentul soldându-se cu doi marinari nord-coreeni decedaţi şi 11 daţi dispăruţi, relatează AFP.

Trei marinari au fost salvaţi de către Paza de Coastă sud-coreeană după ce cargoul Grand Fortune 1 s-a scufundat.

"Nava a trimis un mesaj de salvare (vineri la ora locală) 1.19 (joi, 19.20, ora României) de la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri, fiind necesare două ore pentru a se ajunge la faţa locului", a precizat Kang Byung-moon, directorul pentru afaceri publice din cadrul Pazei de Coastă Yeosu.

Autorităţile sud-coreene au trimis un avion şi o patrulă marină pentru a descoperi eventuali supravieţuitori, primul marinar fiind salvat în jurul orei locale 5.00 (joi, 23.00, ora României).

"Pentru că prezenta hipotermie, am putut să obţinem informaţii după ce şi-a revenit şi am aflat că este din Coreea de Nord şi că alte 15 persoane se aflau la bord", a menţionat oficialul citat.

Încă doi supravieţuitori au fost salvaţi la ora locală 5.55 (joi, 23.55, ora României) şi la ora locală 7.12 (vineri, 1.12, ora României). Cei trei supravieţuitori sunt pe Insula Jeju şi primesc îngrijirile necesare, conform unor oficiali guvernamentali sud-coreeni.

Nu s-a descoperit deocamdată cauza care a determinat scufundarea vasului.

Nava venea de la Chongjin din Coreea de Nord şi se îndrepta către China. Aceasta naviga sub pavilionul Mongoliei, dar echipajul era format din marinari nord-coreeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe