O grupare extremistă revendică atentatele din Quetta, Pakistan, soldate cu peste 90 de morţi şi numeroşi răniţi

Epoch Times România
11.01.2013

Lashkar-e-Jhangvi, o grupare extremistă sunnită, a revendicat atentatele de joi din oraşul Quetta, sud-vestul Pakistanului, soldate cu peste 90 de morţi şi numeroşi răniţi, relatează Al-Jazeera.

Peste 110 de persoane au fost ucise şi peste 190 au fost rănite în mai multe atentate care au avut loc joi în Pakistan.

Cel puţin 92 de morţi şi peste 120 de răniţi s-au înregistrat în urma a patru explozii în Quetta, capitala provinciei Balucistan.

Atentatele, care au vizat musulmani şiiţi, au fost revendicate de Lashkar-e-Jhangvi, o grupare extremistă sunnită ce are legături cu talibanii pakistanezi.

În decembrie 2012, 19 musulmani şiiţi au fost ucişi, în aceeaşi provincie, după un atac asupra autocarului cu care se deplasau în Iran.

De aproape 10 ani, rebelii din Balucistan cer autonomia politică a provinciei şi o parte mai mare din veniturile rezultate din extracţia de petrol şi gaze din zonă.

Un alt atentat a avut loc joi în districtul Swat, în apropiere de graniţa cu Afganistan. Cel puţin 25 de persoane au murit şi 70 au fost rănite în urma unei atentat produs la o reuniune religioasă.

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa în mai multe incidente care au avut loc în capitala comercială şi cel mai mare oraş din Pakistan, Karachi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor