O braşoveancă s-a dus cu 400 de lei şpagă direct la biroul Permise Auto cerând să fie ajutată să treacă proba teoretică. Ce s-a întâmplat?

Politia rutiera, Bucuresti
Politia rutiera, Bucuresti (Epoch Times România)

O femeie în vârstă de 32 de ani din Braşov s-a dus cu mită direct la ghişeul Permise Auto cerând să fie ajutată să treacă proba teoretică. Femeia a fost denunţată imediat de angajatul de la ghişeu, informează poliţia.

"În cursul zilei de astăzi, 19.09.2023, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – SJA Braşov au fost sesizaţi de conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Braşov cu privire la faptul că, la unul dintre ghişeele instituţiei, s-a prezentat o femeie, în vârstă de 32 de ani, care a oferit o sumă de bani cu titlu de mită pentru a promova proba teoretică necesară pentru obţinerea permisului de conducere, anunţă autorităţile.

În fapt, persoana în cauza s-a prezentat la ghişeul respectiv având asupra sa dosarul de candidat şi solicitând să fie programată, în aceeaşi zi, pentru susţinerea probei teoretice în vederea obţinerii permisului de conducere – categoria B.

Între filele dosarului, angajatul SPCRPCIV Braşov a identificat suma de 400 de lei cu privire la care candidata a precizat că a introdus-o pentru a determina în acest mod personalul instituţiei să o ajute să promoveze proba respectivă.

Lucrătorii DGA – SJA Braşov au procedat la constatarea infracţiunii flagrante de dare de mită, persoana în cauză fiind condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov pentru continuarea cercetărilor. Menţionăm faptul că, numai în ultima lună, angajaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sesizat la Direcţia Generală Anticorupţie 12 situaţii în care li s-au oferit diverse sume de bani cu titlu de mită", precizează poliţiştii, potrivit comunicatului citat de Aktual24.ro.