Numărul islamiştilor creşte în Germania (raport)

Epoch Times România
11.06.2013

Pe parcursul anului trecut, organizaţiile islamiste au înregistrat o creştere a numărului de membri şi susţinători în Germania, potrivit unui raport anual al Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei, obţinut de revista Der Spiegel înainte de lansarea sa publică, marţi.

Raportul precizează că numărul de membri şi de simpatizanţi ai unor grupări, precum 'Milli Gorus' (cea mai mare organizaţie islamistă din ţară) sau 'Hezbollah în Germania', a crescut de la 38.080 în 2011 la 42.550 anul trecut.

Cea mai mare creştere s-a înregistrat în cazul membrilor şi simpatizanţilor salafiţilor din Germania, al căror număr a crescut de la 3.800 la 4.500, indică agenţia guvernamentală. Creşterea numărului de simpatizanţi survine în contextul în care, anul trecut, ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich (CSU) a interzis trei grupuri salafiste.

Pe de altă parte, Oficiul pentru Protecţia Constituţiei (agenţia de informaţii interne, responsabilă de monitorizarea activităţilor extremiste) a observat tendinţe diverse în rândul grupurilor de extrema-dreaptă din ţară. Spre exemplu, Partidul Naţional Democrat (NPD) - un partid politic care deţine locuri în parlamentele landurilor Saxonia şi Mecklenburg-Pomerania de Vest şi este identificat de către agenţia de informaţii drept un grup xenofob, de extremă-dreaptă - a înregistrat o scădere în rândul susţinătorilor, ajungând să numere 6.000 de membri.

Guvernele regionale din cele 16 landuri ale Germaniei plănuiesc o acţiune legală pentru ca partidul să fie scos în afara legii. Cu toate acestea, complexitatea cazului, care ar putea ajunge în faţa Curţii Constituţionale Federale, a întârziat procesul, iar propunerea nu poate fi depusă înainte de alegerile generale planificate pentru luna septembrie a acestui an.

Pe de altă parte, Oficiul a constatat că bandele neo-naziste joacă încă un rol important pe scena extremei drepte din Germania. În 2012, acesta a identificat 182 de grupuri muzicale de extremă dreapta active, cu patru mai multe decât în anul precedent, însă a constatat că ele au organizat semnificativ mai puţine concerte decât în anul anterior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor