Numărul îmbolnăvirilor pe vasul de croazieră creşte cu încă 30% sâmbătă

Vasul de croazieră Diamond Princess în Yokohama, Japonia, 6 februarie 2020
Vasul de croazieră Diamond Princess în Yokohama, Japonia, 6 februarie 2020 (Getty Images)

Vasul de croazieră Diamond Princess , ancorat în portul Yokohama şi aflat în carantină a ajuns iarăşi pe prima pagină a ziarelor. Ministrul japonez al Sănătăţii, Katsunobu Kato, a declarat reporterilor că s-a confirmat un salt de 30% al numărului de îmbolnăviţi de la bord.

Administraţia SUA pregăteşte deja zboruri charter pentru americanii aflaţi la bordul navei.

Până în prezent, 285 de persoane au fost testate pozitiv pentru virus după ce sâmbătă au fost raportate 67 de cazuri noi.

Momentul apariţiei virusului pentru Japonia este devastator - datorită organizării Jocurilor Olimpice 2020 la Tokyo în această vară.

Autorităţile au declarat sâmbătă dimineaţă că alţi opt rezidenţi din Tokyo au fost infectaţi.

Prima victimă a virusului Wuhan în Europa a fost confirmată sâmbătă - un turist chinez în vârstă, care era internat în Franţa - conform Ministerului francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn.

Până în prezent, Franţa a raportat 11 cazuri de virus, din 66.887 cazuri globale. Epicentrul virusului se află în China, unde au murit cel puţin 1.500 de persoane. Cifrele oficiale raportate de regimul comunist chinez sunt însă contestate de numeroşi virusologi şi jurnalişti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe