Noul premier italian câştigă votul de încredere

Premierul interimar al Italiei, Paolo Gentiloni, este susţinut de Senat printr-un vot de încredere, permiţând guvernului său să îşi asume responsabilităţile. Mişcarea va calma puţin tensiunea politică din statul UE.
Paolo Gentiloni.
Paolo Gentiloni. (Captură Foto)

Fostul ministru de Externe a promis că va promova în continuare planurile de reformă ale fostului premier Matteo Renzi, dar una dintre sarcinile sale majore este adoptarea unei noi legi electorale. Legea trebuie să fie aprobată înainte ca alegerile naţionale să poată avea loc. Într-un discurs, Gentiloni a declarat că va urmări să obţină din partea partidelor un consens asupra legii.

Totuşi, mulţi senatori din partidele de opoziţie au părăsit Camera înainte ca el să se refere la protestele legate de faptul că actuala compoziţie a cabinetului este practic o copie identică a administraţiei precedente.

Matteo Renzi a demisionat după o înfrângere usturătoare într-un referendum privind reforma constituţională şi mulţi dintre miniştrii săi au posturi în noul guvern. Analiştii susţin că Gentiloni este o persoană de încredere şi a fost ales pentru a-i pregăti locul lui Renzi înaintea noilor alegeri, care ar putea avea loc la începutul anului viitor.