Nouă sportivi români au obţinut calificarea la Jocurile Paralimpice

(MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
21.05.2012

România participă cu o delegaţie de 9 sportivi, cea mai numeroasă din istoria participărilor sale, la Jocurile Paralimpice 2012 de la Londra, care se poate mări după ultimele concursuri de calificare, anunţă Comitetul Paralimpic Român, când au mai rămas 100 de zile până la începerea competiţiei.

 

La atletism suntem reprezentaţi de ieşeanul Florin Cojoc, recent medaliat cu aur la Mondialele din Croaţia cu performanţa de 6,30 m, nou record personal. La ciclism participă Eduard Novak, multiplu campion mondial, şi Imre Torok, ambii din Miercurea Ciuc.

La înot s-au calificat deja fraţii Samuel şi Naomi Ciorap din Cluj şi Georgiana Bâzdoacă, dar şanse de calificare mai au clujenii Valentin Velecico şi Petre Prundaru.

La tenis de masă a obţinut calificarea clujeanul Dacian Makszin, iar bucureşteanca Gabriela Constantin are şanse de a participa ca rezervă.

Ciprian Anton, la tenis în scaun cu rotile, nu a reuşit calificarea, dar ar putea primi o invitaţie şi în acest caz România ar avea reprezentanţi la 5 sporturi, o altă premieră.

"Sunt mândră de echipă, performanţele atinse sunt extraordinare şi le voi ţine pumnii concurenţilor pe toată durata calificărilor, aflate încă în derulare! Vă invit alături de mine să îi sprijinim", a declarat Sally Wood Lamont, preşedintele Comitetului Paralimpic Român.

Jocurile Paralimpice de la Londra se desfăşoară între 28 august şi 9 septembrie 2012.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor