Nou protest al „Vestelor galbene”: Se cere demisia lui Macron. 250 de manifestanţi au fost arestaţi

Noi proteste ale Vestelor Galbene în Paris, 12 septembrie 2020
Noi proteste ale Vestelor Galbene în Paris, 12 septembrie 2020 (Getty Images)

Franţa este zguduită din nou de manifestaţii ale „vestelor galbene”, care au ieşit din nou pe străzi protestând faţă de măsurile economice şi sociale.

Protestele, la care au participat aproape 1000 de oameni, au devenit în parte violente, înregistrându-se ciocniri cu poliţia. Aproximativ 250 de persoane au fost arestate.

Mişcarea de protest a început în 2018, când oamenii au ieşit în stradă, nemulţumiţi de iniţiativa guvernului Macron de a ridica preţul la carburanţi şi de a reforma economia franceză, venită din partea unei administraţii considerate elitistă, aparţinând marii finanţe şi arogantă.

Acum, protestatarii cer justiţie, democraţie şi o viaţă mai bună. Francezii se plâng şi de gestionarea proastă a crizei economice şi a pandemiei virusului Wuhan, cerând, din nou, demisia preşedintelui Macron.

Protestatarii au aruncat cu sticle, au spart parbrize, au incendiat o maşină şi o motocicletă, iar poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a controla mulţimea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe