Nou proiect pentru Moldova: IPRE va monitoriza modul de aplicare a Acordului de Asociere RM - UE

Moldova adera la U.E.
Moldova adera la U.E. (Epoch Times Romania)

Modalitatea de aplicare a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, va fi monitorizată de către experţii Institutului de Politici şi Reforme Europene (IPRE) în cadrul unui nou proiect realizat cu suportul Slovak Aid – Asistenţa Oficială pentru Dezvoltare a Republicii Slovace, se arată într-un comunicat de presă al IPRE.

Proiectul „Monitorizarea implementării Acordului de Asociere RM – UE” este lansat marţi la Chişinău în cadrul unui eveniment organizat în comun cu Ambasada Republicii Slovace în Republica Moldova. Proiectul îşi propune să crească gradul de conştientizare a cetăţenilor şi a societăţii civile în legătură cu importanţa Acordului de Asociere pentru Republica Moldova. La fel, va informa într-un limbaj cât mai simplu despre progresele înregistrate în procesul de realizare a acestuia, prin oferirea de date statistice şi buletine informative asupra celor mai importante domenii din Acord.

La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, E.S. dl. Pirkka Tapiola, Ambasadorul UE în Republica Moldova, precum şi E.S. dl. Robert Kirnag, Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, care au fost invitaţi să vorbească despre importanţa Acordului de Asociere şi progresul în implementarea acestuia.

Experţii IPRE vor mai comunica şi despre obiectivele şi activitatea Institutului, iar participanţii vor fi invitaţi să discute cu privire la rezultatele preliminare după primul an de implementare a Acordului de Asociere RM-UE. În acelaşi timp, va fi propusă spre dezbateri o analiză tematică privind angajamentele R.Moldova faţă de Uniunea Europeană în domeniul concurenţei, mai menţionează sursa citată.

Precizăm că prin intermediul acestui proiect se încearcă informarea populaţiei cu privire la procesul de implementare a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe