Nişte plăcuţe "au făcut knockout ditamai partidul". Cunoscută ONG-istă vine cu o sugestie pentru PSD

Maşina anti-PSD
Maşina anti-PSD (Carmen Dumitrescu)

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele ONG-ului Dăruieşte Viaţă, organizaţie care construieşte, de la zero, cu bani din donaţii, primul spital din România pentru copiii bolnavi de cancer, adresează, pe contul său de Facebook, o scrisoare-avertisment către PSD.

În epistola sa, ong-ista le atrage atenţia social-democraţilor că lozinca pe care aceştia o doreau dispărută odată cu confiscarea plăcuţelor maşinii anti-PSD, li s-a lipit de nume ca marca de scrisoare şi va reapărea mereu ori de câte ori românii se vor izbi de problemele din acesta ţară.

De asemenea, mai în glumă mai în serios, Gheorghiu le sugerează liderilor PSD, pentru a scăpa de "etichetă", să schimbe numele formaţiunii în PCP - Partidul Cu Penali.

Redăm mesajul Oanei Gheorghiu:

"Dragă" PSD, am primit azi noapte o poză de la Untold şi mi-a devenit şi mai clar că te afli în mare dificultate. Lozinca aceea, etichetă, sau cum vrei să-i zici, va sta alături de tine pe vecie, ţi s-a lipit de nume ca marca de scrisoare, ca să prafrazez versul unui celebru cântec. Şi, trebuie să recunoşti, ai făcut tot ce-ai putut ca să-ţi capeţi eticheta (cel mai mare merit îl au Olguţa şi Carmen Dan, să admitem asta pentru corectitudine).

Orice groapă din asfalt, orice coadă la poştă, la ANAF, la primărie, la cartea funciară, la spital, la casa de pensii, orice gafă a Vioricăi, orice "iexplicaţie" a lui Tudorel (şi aici pe nedrept o iei tot tu, că el, de fapt, e de la ALDE, nu?), orice amendă de circulaţie, orice blocaj în traficul bucureştean sau cel de pe DN1, oricare dintre astea şi toate la un loc vor genera mii sau sute de mii de reproduceri ale deja celebrei lozinci. Până şi cei mai elitişti dintre noi o vor gândi măcar.

Şi e trist, dragă PSD, e trist pentru tine şi e trist pentru noi, ăia din bula care luptă cu corupţia. E trist că n-a reuşit bula asta să găsească ea o lozincă, o etichetă care să te arate aşa cum eşti, fără vulgarităţi sau cuvinte obscene. E trist că eşti aşa de rău încât a fost nevoie să coborâm cu toţii atât de jos.

Dar dacă de asta e nevoie, de această coborâre, poate că e momentul să ne trezim cu toţii şi să ne dăm seama că un om, revoltat, supărat că viaţa lui e dată peste cap de nişte hoţi, că familia lui trăieşte viaţa nu tocmai uşoară de imigrant, a reuşit ceea ce noi ceilalţi n-am putut, să producă un curent care nu mai poate fi oprit. Cum ziceam, e trist că acel curent e creat în jurul unei sintagme atât de neacademice, dar aici suntem. Şi oricât de oripilaţi am fi, trebuie să recunoşti că sintagma rezonează perfect cu imaginea pe care ne-ai arătat-o în ultimii doi ani, dragă PSD.

Pentru tine, "dragă" PSD, există o soluţie: să-ţi schimbi numele. E singurul mod în care mai poţi scăpa. Da, ştiu, asta costă. Electoral mai ales, că uite, idee de nume îţi dau eu gratis: PCP (Partidul Cu Penali, că tot ataci pe toate canalele campania #farapenaliinfunctiipublice). Trebuie să recunoşti că ideea mea e genială  width=:) ...ce nume ar putea descrie mai exact viziunea şi misiunea ta?

Pentru noi, bula, există oare o soluţie? Poate că da... o opoziţie unită, capabilă să-şi lase naibii orgoliile de o parte şi să formeze o echipă adevărată.

Vedem ce va fi, dar până una alta, trebuie să recunoaştem că nişte plăcuţe au făcut knockout ditamai partidul", scrie pe Facebook Oana Gheorghiu.

Reamintim că mesajul M..PSD a devenit cu adevărat viral după ce Poliţia Română a decis să confişte plăcuţele maşinii lui Răzvan Ştefănescu şi să deschidă dosar penal şoferului, invocând o convenţie ratificată de ţara noastră pe vremea lui Ceauşescu şi care, între timp, se schimbase. Revolta stârnită de comportamentul Poliţiei a fost atât de mare încât ce scria pe plăcuţe a fost preluat inclusiv la Untold, unde mii de tineri au scandat M..PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne